American Express nog vaker geaccepteerd; nu ook bij HEMA

American Express nog vaker geaccepteerd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

American Express wordt in Nederland zeker niet overal geaccepteerd waar andere creditcards wel gebruik kunnen worden. Gelukkig wel op steeds meer plekken. Ook in het buitenland. Eerder schreef ik al over mijn ervaringen met de Flying Blue American Express Gold Card. Over het algemeen ben ik best tevreden met de kaart. Ook vanwege de verschillende voordelen die er extra bij zitten.

De acceptatie van American Express was zeker tot een paar jaar terug erg slecht. Ik merk dat dit de laatste tijd verbeterd is. Bij steeds meer winkels, restaurants en online shopping kan je de kaart gebruiken. Er is echter nog een lange weg te gaan in vergelijking met bijvoorbeeld VISA en MasterCard.

Eerder schreven we al over het gebruik van de kaart bij NS. In het begin moest je nog een toeslag betalen, maar dat is niet meer het geval. Bij KLM was ook nog een toeslag bij aankoop van je vliegticket, maar dat is bij aankoop van een ticket bij KLM of Air France ook verleden tijd. Onlangs bevestigde American Express dat de kaart bij nog meer bedrijven geaccepteerd zal worden; daarover in dit artikel meer.

HEMA

Onlangs is American Express verder de samenwerking aangegaan met een bekende keten. Namelijk het oerhollandse HEMA. HEMA staat bekend vanwege de huishoudelijke artikelen die je er kunt kopen. Nu ben ik zelf niet iemand die heel vaak bij HEMA binnenloopt, maar het is natuurlijk handig dat je hier voortaan ook kunt betalen met je American Express kaart. Onthoud echter wel dat op dit moment nog zeker niet bij alle HEMA vestigingen betaald kan worden met je kaart. Op dit moment zou bij zo’n 50% van de HEMA’s in Nederland de kaart geaccepteerd worden. Alle punten waar het geaccepteerd wordt kun je vinden op deze website van American Express. Super handig dus om Miles of Membership Rewards te verdienen. Wil je meer weten over Membership Rewards, lees dan ook dit artikel waar we wat tips voor je op een rijtje hebben gezet.

American Express nog vaker geaccepteerd
American Express nu ook te gebruiken bij HEMA Foto: Jordy Schaap

Waar nog meer?

Gelukkig zijn er nog tal van andere plekken waar je kunt betalen met de American Express kaart. Bijvoorbeeld bij verschillende horecagelegenheden. Check dit altijd even in de zaak waar je op dat moment bent, maar probeer het zeker even. Een andere plek waar je de kaart kunt gebruiken is bij het Amsterdamse GVB. Nu wonen we vast niet allemaal in de buurt van Amsterdam, maar je ritje met de metro, tram of bus kun je dus ook betalen met je American Express kaart. Op de website van de GVB zie je hoe dit werkt. Het is nog niet te vergelijken met het gebruik van de kaart in het OV in London. Hopelijk komt dit in de toekomst ook naar Nederland.

Bij diverse tankstations zoals Shell, Esso, Firezone en Tango is betalen met je American Express kaart mogelijk. Maar wist je bijvoorbeeld ook dat je de kaart kunt gebruiken voor online aankopen bij Blokker? Of een bloemetje kunt bestellen bij Fleurop? En laat dat nu allemaal extra Miles of Membership Rewards opleveren die je weer kunt gebruiken voor bijvoorbeeld een vlucht naar je favoriete bestemming. Maandelijks schrijven we bijvoorbeeld over de Promo Rewards van KLM. Je kunt dan met korting een reward-ticket kopen. Je betaalt dan minder Miles dan je normaal doet. In dit artikel lees je bijvoorbeeld de aanbiedingen van april.

Aanschaffen

Heb je interesse in de aanschaf van een American Express kaart? Check dan deze website van American Express. Er zijn verschillende kaarten met allerlei verschillende voordelen. In dit artikel gaf ik eerder al een verwijzing naar mijn ervaringen met de Flying Blue American Express Gold kaart aan, dus lees dat artikel ook eens als je hier meer over wilt weten. Daarnaast schreven we ook over de voordelen van de reguliere American Express kaarten. Bijvoorbeeld de reguliere American Express Platinum Card is nu de eerste 3 maanden gratis en je ontvangt 15.000 Membership Rewards. Meer over die aanbieding kun je hier lezen.

Beeldmateriaal: American Express

Reacties

 1. Dolf Brouwers zegt

  Graag zou ik bij de MAKRO met de amex card betalen…wordt hier aan gewerkt ?

 2. Bert zegt

  Nog steeds geen reden om ” Hoera ” te roepen over de gebruiksmogelijkheden van de AMEX kaarten.
  Net als bij Jumbo is het ook bij Hema filiaal / franchisenemer afhankelijk of gebruik ja/ nee mogelijk is.
  In termen van branding vind ik zo ’n ” net niet ” deal negatief werken.
  AMEX moet toch echt een keer in actie komen om een Diners Club effekt te voorkomen

  • Patrick van Zundert zegt

   Ze zouden eerst eens moeten beginnen met fatsoenlijke commissies te berekenen aan acceptanten. Hoor dat die voor sommige branches oplopen tot ruim boven de 5%

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *