KLM Schrapt Creditcardtoeslag Flying Blue American Express kaarten

American Express Flying Blue Gold nu met 20.000 Miles

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Begin dit jaar werd de creditcardtoeslag voor consumenten in de hele Europese Unie afgeschaft. Ook bij de verschillende airlines kwam een einde aan deze extra kosten. Maar wanneer je met je Flying Blue American Express kaart betaalde bij KLM moest je nog wel een toeslag betalen. Die kaart wordt namelijk niet gezien als een consumentenkaart, en valt daarom niet onder de regelgeving. Gezien de samenwerking tussen Flying Blue en American Express met co-branded creditcards kon dit nogal een onaangename verrassing zijn voor klanten. Waarom extra betalen om van de voordelen van de samenwerking gebruik te maken? De toeslag was een percentage van de ticketprijs en kon oplopen tot €25. Gelukkig is dat nu verleden tijd! KLM heeft de creditcardtoeslag ook voor houders van een Flying Blue AMEX afgeschaft. De American Express Flying Blue kaarten vind je hier.

Je vliegticket betalen met een American Express heeft verschillende voordelen. Zo spaar je niet alleen extra Flying Blue miles maar, afhankelijk van je kaarttype, profiteer je ook van verschillende verzekeringen. Bijvoorbeeld bij vertraging of verlies van bagage. Ook kan je je vlucht in termijnen betalen met Fly Now Pay Later. Erg fijn dat, eindelijk, kaarthouders zonder toeslag bij de ‘eigen’ airline een ticket kunnen boeken.

Reacties

 1. Sdg zegt

  Hey dat is raar, ik heb deze week een ticket geboekt en wilde betalen met AMEX via de KLM site, dat koste me 84 euro extra!

 2. emvi zegt

  Goed nieuws ! Heeft KLM dit ook al aangekondigd?
  Ik heb een vraag over de voorbeeld foto. Was dat een award vlucht of gewoon volbetaalde?

 3. Johan van Agteren zegt

  vreemd vorige week en deze week tickets geboekt via KLM site en betaal nog steeds een toeslag op mijn AMEX FB Platinum Card

 4. J. Groat zegt

  Mij werd nog steeds een toeslag berekend om met
  de Flying Blue Amex te betalen en niet zo klein beetje ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *