American Express Platinum Card 3 maanden gratis + 15.000 punten

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Recentelijk schreven we over een aantrekkelijk nieuw privilege van de American Express Platinum Card. Je krijgt tegenwoordig namelijk gratis toegang tot de Privium diensten op Amsterdam Airport Schiphol (t.w.v. 215 euro). Dit is een mooie toevoeging aan de reeks aan (reis)voordelen van deze kaart.

Aanbieding

Momenteel heeft American Express een aanbieding waarbij je drie maanden gratis gebruik kunt maken van de kaart. Daarnaast krijg je 15.000 Membership Rewards punten cadeau (t.w.v 60 euro). Na 3 maanden kost de kaart € 58,50 per maand.

Volgens American Express levert de kaart je zo’n €2525 per jaar aan voordelen op. Dat zou betekenen dat de kaart 3 keer de maandelijkse kosten waard is.

De Platinum Card

American Express biedt diverse kaarten aan in Nederland. Vooral bekend zijn de Flying Blue American Express kaarten. Deze heb je in de varianten Flying Blue Entry, Silver, Gold en Platinum. Ze zijn gekoppeld aan het frequent flyer programma van onder meer KLM en Air France. Zo kun je per kaart een aantal XP verdienen en hiermee behaal je weer sneller een status bij Flying Blue. Ben je niet gebonden aan Flying Blue, of wil je op een andere manier (reis)privileges en punten sparen? Dat kan dan met een onafhankelijke kaart zoals de Platinum kaart, wat ook meteen de meest exclusieve kaart in het aanbod is.

Reisvoordelen

American Express biedt voor de Platinum kaart de meest uitgebreide set van voordelen. Je krijgt een uitgebreid pakket aan verzekeringen voor je reizen en autohuur. Ook heb je keuze uit een groot aanbod van meer dan 1.200 luchthavenlounges, waar je onbeperkt toegang tot krijgt met je reisgenoot. Volgens American Express is de waarde hiervan zo’n €800 per jaar, wat het de maandelijkse kosten dus al waard zou moeten maken. Daarnaast nog andere voordelen zoals upgrades bij hotels en resorts.

Maar, in tegenstelling tot de Flying Blue kaarten, spaar je met deze kaart geen miles. In plaats daarvan krijg je namelijk Membership Rewards punten. Deze zijn in te zetten voor bijvoorbeeld de Membership Rewards webshop. Je kunt deze punten wel weer laten overschrijven naar loyaliteitsprogramma’s van luchtvaartmaatschappijen of hotels.

Een belangrijk nieuw privilege is dus de mogelijkheid om Privium Plus te gebruiken op Schiphol. Normaliter kost dit 215 euro per jaar. Voordeel hiervan is vooral de snelle grenspassage, maar je kunt hiermee bijvoorbeeld ook gebruik maken van speciale parkeergelegenheden bij Schiphol. Meer daarover lees je in dit artikel.

Privium Plus is één van de voordelen van de Platinum kaart (Bron: American Express)

Voorwaarden

American Express biedt nu tijdelijk de Platinum kaart aan met een sign-up bonus van 15.000 Membership Rewards punten. Het is wel een voorwaarde om minimaal 500 euro uit te geven binnen de eerste drie maanden na ontvangst van de kaart. De bonus vervalt wanneer er al een lidmaatschap geregistreerd stond op je naam in de afgelopen twaalf maanden. Meer voorwaarden lees je op de actiepagina. Daarnaast krijg je de eerste drie maanden gratis. Dit kost normaliter €58,50 per maand.

Hier vind je de Flying Blue Entry, Silver, Gold en Platinum kaarten

InsideFlyer is op geen enkele manier verantwoordelijk voor de aanschaf van producten bij derden. Ga verstandig om met je aanschaf en let altijd goed op de voorwaarden, opzeggingstermijn en andere belangrijke details.

Afbeeldingen: American Express

Reacties

 1. Willem zegt

  Hallo, ik neem aan dat dit uitsluitend de NL Amex Platinum kaart beftreft. Of kan ik Privium ook gebruiken als ik een UK Platinum kaart heb?

 2. Robby43 zegt

  Nog steeds een hele zwakke aanbieding. Membership Rewards zijn ook niet 1=1 overdraagbaar naar bijvoorbeeld Flying Blue zoals in de US. Daar kost deze kaart 550$ per jaar, maar met 60.000 ptn sign-up bonus, Priority Pass + Delta lounge-toegang, 200$ airline credit, 250$ Uber-credit, 100$ Saks-credit (kledingwinkel) en heeft de kaart 5x punten per dollar op vliegtickets (alle maatschappijen).
  Daar is de NL kaart belachelijk duur tegenover!

  • Stef zegt

   Helaas is er op de Nederlandse markt amper concurrentie wat betreft credit cards. Vergelijken met USA is daarom ook niet realistisch. Voor zover ik weet is er geen andere fatsoenlijke credit card te krijgen in Nederland die vergelijkbare extras biedt als Amex terwijl je in USA enorm veel opties hebt. Bij gebrek aan beter is Amex dus nog steeds interessant. Maar enkel voor de punten en extras. In gebruik heb je er weinig aan als je (zoals ik) veel buiten euro-landen reist. De wisselkoers opslag is VEEL hoger dan bij andere creditcards.

   Zelf teer ik op de signup bonussen en wat ze me eventueel telefonisch aanbieden. Ik switch tussen flying blue en de normale en weet zo vaak ook de membership kosten (deels) te ontwijken (met referrals).

 3. julian zegt

  Mee eens, AMEX valt in Nederland tegen qua kosten. De aanbieding van AMEX Gold, met 1e jaar gratis en 20.000 punten via een referral is wel interessant. Na een jaar kan je dan probleemloos opzeggen.

 4. emvi zegt

  Interessant dat de internationale AMex PLATINA KAART DUBBELPUNTEN GEEFT:

  The American Express Platinum® International Currency Card now comes with a 30,000 Membership Rewards® points bonus when you spend US$/€/£5,000 in the first three months of Cardmembership.

  Ik zou graag de Flying Blue (niet eens KLM) kaart inruilen voor een klassieke kaart, meer het is behoorlijk wat werk om de T&C goed te vergelijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *