Budgetmaatschappij LEVEL gaat vliegen vanaf Amsterdam

LEVEL Airbus A330-200

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Budgetmaatschappij LEVEL maakt onderdeel uit van de International Airlines Group (IAG) waar onder andere ook British Airways en Iberia toe behoren. Vanaf 6 april gaat de airline vluchten aanbieden vanaf Schiphol Airport. Sterker nog: de maatschappij gaat drie Airbus A321 toestellen op Schiphol stationeren om zo diverse bestemmingen te kunnen bedienen.

LEVEL zal vanaf 6 april vluchten starten naar Rome en Wenen. Vanaf 7 april zal Londen Luton worden toegevoegd. Vervolgens zullen half juni Fuerteventura en Lissabon aangevlogen worden. En vanaf half augustus zullen ook Barcelona en Milaan vanaf Amsterdam worden bediend.

Bestemmingen LEVEL vanaf Amsterdam
Bestemmingen LEVEL vanaf Amsterdam. Via GCmap. 

LEVEL was oorspronkelijk alleen een lange-afstand budget airline, zoals JOON is van Air France KLM. Van JOON is echter inmiddels besloten dat de vluchten in juni gestaakt gaan worden en weer overgeheveld zullen worden naar Air France. KLM gebruikt Transavia voor lowcostvluchten.
Met vluchten vanuit Barcelona en Paris-Orly worden door LEVEL bestemmingen in de Verenigde Staten en Zuid-Amerika aangevlogen met Airbus A330 vliegtuigen.

LEVEL A330 cabine
LEVEL A330 economy class

LEVEL is echter aan het uitbreiden en ook op de korte afstand. Zo is de eerste hub in Wenen gestart en vliegt daar vandaan inmiddels al op 16 bestemmingen. Amsterdam Schiphol Airport is nu als tweede hub gekozen.

Ruimte op Schiphol?

Aangezien we vaak lezen dat Schiphol aan het maximum zit van het aantal toegestane vliegbewegingen is het misschien verbazingwekkend dat er nu een airline bijkomt met diverse bestemmingen. Echter, deze zullen in de plaats komen van Vueling dat met name naar Spanje vluchten aanbiedt. Aangezien Vueling ook tot IAG is er een uitruil van slots op Schiphol geweest om dit mogelijk te maken.

De maatschappij heeft op dit moment 9 vliegtuigen. Dit zijn 5 lange-afstands vliegtuigen (Airbus A330-200) en vier Airbus A321 toestellen voor de intra-Europese vluchten. Er zullen nog drie A320’s van Vueling overgenomen worden door LEVEL. Daarnaast zijn er ook nog twee nieuwe A330-200 toestellen in bestelling.

Concurrentie Easyjet, Ryanair

LEVEL is vooral door IAG opgezet om de concurrentie met Easyjet en Ryanair aan te gaan. Met vluchten naar London Luton gaat de maatschappij de directe concurrentie aan met Easyjet, dat notabene haar thuisbasis op dat vliegveld heeft. Dat betekent dat de prijzen nog meer onder druk komen te staan. Voor prijzen vanaf 20 euro vliegt LEVEL tweemaal per dag naar Londen. Verder vraagt LEVEL tenminste 28 euro voor Rome (ook tweemaal daags)  en Wenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *