Airbnb koopt HotelTonight voor $465 miljoen

Hotel Tonight

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Je kunt met Airbnb een kamer of accommodatie huren over de hele wereld. Dit is een soort marktplaats waar reizigers een kamer of zelfs een heel huis aan kunnen bieden tegen een bepaalde prijs. De verhuurder en huurder worden door het platform direct met elkaar in contact gebracht.

Airbnb heeft aangekondigd om HotelTonight over te kopen voor $465 miljoen. Hierdoor kan het internationale bedrijf ook meer hotels gaan toevoegen aan het aanbod, waar het nu voornamelijk om particulieren gaat. Daarnaast kun je hierdoor waarschijnlijk direct gaan boeken, daar er geen verificatie nodig is van een particulier/bedrijf zoals nu wel het geval is. Beide bedrijven blijven apart opereren, dus je kunt gebruik blijven maken van de diensten van HotelTonight zoals dat nu al het geval is.

Airbnb koopt HotelTonight voor $465 miljoen

Met HotelTonight kun je overnachtingen boeken tegen een scherp tarief. Voor een hotel is dit een manier om de laatste beschikbare kamers te vullen, voor jou een manier om geld te besparen. Dit bedrijf is actief in meerdere landen en plaatsen, waaronder Amsterdam, Rotterdam, Antwerpen en Brussel. Er is een app voor iOS, Android en Windows Phone. Meer informatie over deze dienst kun je in dit artikel vinden.

Op dit moment zijn er meer dan 400.000 bedrijven die van Airbnb gebruik maken voor diverse reizen. Boekingen voor dezelfde nacht groeien jaar na jaar, waardoor het extra belangrijk is om de ‘verificatie-stap’ te verkorten of te vermijden. Door de aankoop van HotelTonight kunnen er nog meer hotels toegevoegd worden, waardoor er nog meer keuze komt. Op dit moment heeft HotelTonight een aanbod van 25.000 hotels over de wereld. Het bedrijf is ook actief in diverse steden in Nederland, België en Duitsland. Airbnb heeft ruim 6 miljoen reisbestemmingen, dus dat is een stuk meer dan HotelTonight.

Via deze link kun je €34,- aan tegoed claimen voor Airbnb. Je krijgt €25,- korting voor het reserveren van een woning met een waarde van tenminste €65,-. Daarnaast ontvang je €9,- korting voor een ervaring met een waarde van €43,- of meer. Het €34,- aan tegoed is geldig voor een jaar na de datum van inschrijving.

Airbnb

Afbeeldingen ©Airbnb & HotelTonight

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *