Hotel Tonight5 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Wat is het? Met Hotel Tonight maak je last-minute hotel boekingen, voor een lagere prijs dan bij de hotels zelf.

Vanaf 9:00 uur ’s ochtends komen nieuwe hotels beschikbaar, die je kunt boeken voor diezelfde avond, tegen een scherp tarief. Voor een hotel is dit een manier om de laatste beschikbare kamers te vullen, voor jou een manier om geld te besparen. Hotel Tonight is actief in meerdere landen en plaatsen, waaronder Amsterdam, Rotterdam, Antwerpen en Brussel. Er is een Hotel Tonight app voor iOS, Android en Windows Phone.

HotelTonight
Hotel Tonight

Mijn Ervaring

Mijn ervaring met HotelTonight is over het algemeen goed. Mijn eerste boeking en overnachting met de Hotel Tonight app was het Wyndham Grand Bonnet Creek in Orlando, USA. De check-in ging vlekkeloos en ik kreeg een mooie grote kamer aangeboden. De prijs was €107 voor een overnachting in het hoogseizoen maar dankzij verschillende promo codes was de overnachting geheel gratis. Mijn eerste ervaring met Hotel Tonight in Nederland was het CitizenM in Rotterdam. De eerste keer dat ik daar kwam, waren zij niet op de hoogte van het contract dat het hotel had gesloten met HotelTonight.

Hierdoor duurde mijn check-in zo’n 30 minuten vanwege het feit dat de supervisor verschillende dingen moest uitzoeken. Het hotel bood daarom verschillende gratis drankjes aan en haar excuses. Omdat mijn ervaring met Hotel Tonight goed was in de USA, heb ik besloten om het nog eens te proberen in Nederland. Dat werd het NHOW hotel in Rotterdam. Zij waren op de hoogte van mijn reservering en Hotel Tonight en alles verliep vlekkeloos. Later heb ik nog een aantal maal geslapen in het CitizenM hotel, waarbij het hotel elke keer op de hoogte was en mijn check-in snel en goed verliep. Mijn ervaring met zeven verschillende boekingen zijn dus goed en ik raad Hotel Tonight dan ook zeker aan.

Werking en hotels

De hotels voor de betreffende avond komen online vanaf 9:00 uur in de ochtend. De meeste grote plaatsen in de wereld worden ondersteund, maar niet alle. Zo zie je op de afbeelding hieronder dat er verschillende steden in Nederland als België worden aangeboden. Je kunt ervoor kiezen om de beschikbare hotels te laten zien, dat kan op een kaart, of in een lijst. Ik raad aan om te kijken in de lijst, omdat je hier gelijk ziet om welk hotel het gaat en wat de prijs is. Bij de prijs komt de lokale city-tax er nog bovenop, maar dat is vaak maar een bedrag van enkele euro’s. Ook biedt Hotel Tonight een laagste prijs garantie aan, welke alleen geldt in de twee uur na je boeking. Het verschil bij een laagste prijs garantie wordt uitgekeerd in HT-credits, welke je kan gebruiken als ‘korting’ bij je volgende boeking. Alle boekingen die worden gemaakt zijn  non-refundable.

Search
Plaatsen Zoeken

Op de afbeelding hieronder zie je de kaart van Amsterdam op een willekeurige dag. De prijzen en hotels fluctueren per dag.

Map
Kaart Hotels Amsterdam

Hieronder zie je in een lijst de hotels in Amsterdam voor een willekeurige dag. Ook zie je bijvoorbeeld bij het NH Museum Quarter dat er nog twee kamers beschikbaar zijn.

Hotels Amsterdam
Lijst Hotels Amsterdam

Hotel Tonight heeft de hotels in categorieën verdeeld. Zo kun je in een opslag zien of een hotel hip, luxe, basic of bijvoorbeeld charming is. Dit maakt de keuze voor een hotel makkelijker.

Categoriën
Categoriën

Nieuwe ontwikkelingen

Op Google I/O 2014 heeft Hotel Tonight de Express Check-In aangekondigd. Dit houd in dat als je een hotel hebt geboekt bij Hotel Tonight, de kamer sleutels al klaar liggen als je binnen komt. Je hoeft deze alleen even op te halen bij de check-in en je kunt direct naar je kamer toe. Een andere ontwikkeling die het bedrijf heeft aangekondigd  is Keyless Entry. Hierdoor kun je je telefoon of tablet tegen slot ‘houden’, waarna deze open gaat. Het enige nadeel is wel dat de telefoon of tablet NFC moet ondersteunen, welke bijvoorbeeld de iPhones (nog) niet doen. Ook heeft het bedrijf een kalender toegevoegd in de laatste versie, waarbij je kunt zien wat de prijzen zullen doen in de komende zeven dagen door bijvoorbeeld grote conferenties. Het enige nadeel is dat dit alleen nog maar in de VS werkt en niet in Europa.

Pro’s en cons

De pro’s van Hotel Tonight is dat het hotelkamers aanbiedt tegen een scherp tarief. Ze werken met veel verschillende hotels en met de verschillende promo codes kun je heel wat besparen op je overnachtingen. Daarnaast is de customer service goed. Ze reageren snel en denken met de klant mee.

De cons zijn dat de Hotel nog niet alle steden aanbiedt, al zijn de meeste grote steden wel gedekt. Ook kun je niet zien welke hotels de volgende dag worden aangeboden (wat het wel spannend maakt ;)). De prijzen fluctueren per dag en je kunt de hotels pas zien vanaf 9:00 uur ’s ochtends. Via Hotel Tonight spaar je niet bij alle loyaliteitsprogramma’s punten en/of stays. Maar, als voorbeeld, bij NH Hotels telt een Hotel Tonight overnachting wel gewoon voor je status en kun je ook gebruik maken van je status.

Prijzen en kortingscode

Met de promo code KVANHAM krijg je €20,- korting/krediet voor je eerste hotelovernachting via Hotel Tonight. Deze code kun je invullen bij het aanmaken van je account, zoals in onderstaande afbeelding is te zien. De prijzen van hotels fluctueren per dag. Hotel Tonight heeft een laagste prijsgarantie, waar je meer over kunt lezen in de paragraaf werking en hotels.

Aanmelding
Promo code KVANHAM

Quick Facts

Naam: Hotel Tonight 
Versie: 5.7
Prijs: Gratis 
Beschikbaar voor: iOS/Android/Windows
Getest op:  iPhone en iPad / iOS 7

Update 1-10-2014: Sinds 1 oktober biedt HotelTonight de mogelijkheid tot het boeken van hotels voor de komende 7 dagen. Meer informatie vind je in het separate artikel.

Sommige verwijzingen naar een affiliate link of code leveren de auteur van dit artikel of de website een commissie op. De redactionele inhoud van deze pagina wordt niet geleverd door een bank, creditcardmaatschappij, luchtvaartmaatschappijen of hotelketen, en is niet beoordeeld, goedgekeurd of anderszins beïnvloed door een van deze entiteiten. Meningen  zijn die van de auteur alleen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *