Etihad verruilt schermen voor streaming entertainment op narrow-body vloot1 min leestijd

Etihad A320

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Etihad Airways heeft een grondige refurbishment van de Economy Class cabine op de narrow-body vloot aangekondigd. Het gaat hier om 23 Airbus A320 en A321 toestellen die de maatschappij uit Abu Dhabi voornamelijk gebruikt op regionale routes. Denk aan Muscat, Malé en Colombo. Er zal een compleet nieuwe stoel geïntroduceerd worden; de ‘Extra-spatial Design’ stoel van het Britse Acro. Volgens de maatschappij biedt deze nieuwe stoel meer knieruimte. Daarnaast zijn er fast-charge UBS-ports en een verstelbare telefoon/tablet holder.

Entertainment

De nieuwe stoelen beschikken echter niet over een persoonlijk entertainment scherm. In plaats daarvan introduceert de airline wireless inflight entertainment. Via een lokaal network kunnen passagiers terecht bij 300 uur aan entertainment. Reizigers die van te voren de E-BOX Stream app hebben gedownload hebben toegang tot meer films en tv-programma’s van onder andere HBO en Universal. Etihad meldt dat de persoonlijke schermen behouden blijven op de longhaul vloot.

Etihad Economy Class Boeing 777

Afgezien van American Airlines is Etihad een van de weinige grote maatschappijen die actief schermen verwijdert, ookal wordt streaming entertainment vaak genoemd als vervanger voor de PTV’s. KLM heeft tegenwoordig het Airfi streaming systeem als aanvulling op de reguliere schermen. Etihad zorgt er in ieder geval voor dat er een USB-poort is om apparaten opgeladen te houden, en ook een houder. Zo kan je blijven kijken tijdens bijvoorbeeld de maaltijdservice. Het is dan wel jammer dat je voorafgaand aan de vlucht een app moet downloaden voor de volledige content. Als je hier als passagier niet van op de hoogte bent is dat een vervelende verrassing aan boord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *