Flying Blue dubbel in de prijzen bij Freddie Awards

Freddie Awards - En de winnaar is

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Afgelopen week vonden de ‘Oscars’ van de reiswereld weer plaats. Tijdens de Freddie Awards kregen de meest vooraanstaande airlines, hotels en frequent traveller programma’s een prijs. Tot eind maart kon er gestemd worden. Deze keer werden de Freddie Awards georganiseerd in het C.R. Smith Museum in Dallas (VS). De grote winnaars voor Europa zijn Flying Blue en IHG.

Freddie Awards

In 1988 zijn door Randy Peterson de Freddie Awards in het leven geroepen. Randy is tevens oprichter van InsideFlyer. De Freddie Awards zijn vernoemd naar Sir Freddie Laker. Hij was in de jaren ’70 erg actief op het gebied van marketing binnen de reiswereld. Met de Freddie Awards in het leven geroepen hoopte men om meer aandacht te krijgen voor de verschillende loyaliteitsprogramma’s. Door de Awards zien bedrijven zich ook genoodzaakt om te blijven innoveren, wat alleen maar in het voordeel is van de reizigers.

De Freddie Awards zijn ingedeeld in drie regio’s. Namelijk Amerika, Europa en Midden-Oosten/Azië/Oceanië. Die laatste wordt als een grote regio gezien. Per regio wordt het beste merk gekozen in de categorieën airline, hotel en creditcard.

Deze keer werden de Freddie Awards georganiseerd in het C.R. Smith Museum in Dallas (Bron: Freddie Awards)
Deze keer werden de Freddie Awards georganiseerd in het C.R. Smith Museum in Dallas (Bron: Freddie Awards)

Amerika

Tot de regio Amerika behoren zowel Zuid- als Noord-Amerika. Deze regio, en dan vooral Noord-Amerika, wordt vaak aangemerkt als regio met de meeste mogelijkheden voor frequent travellers. Er zijn hier vooral meer creditcardprogramma’s waar je je voordeel mee kan doen. Deze zijn dan bijvoorbeeld gekoppeld aan airlines, hotels of een combinatie. Zo spaar je sneller miles en kun je vaak profiteren van meer voordelen.

Rapid Rewards van Southwest Airlines is gekozen tot het beste frequent flyer programma van Amerika. Dit programma kwam ook in aanmerking voor de Awards voor de beste Klantenservice en de meeste redemption mogelijkheden. Met redemption wordt verwezen naar de waarde van de gespaarde mijlen. Met andere woorden, hoeveel miles heb je nodig voor welke reward. Daarnaast is AAdvantage gekozen tot beste elite programma.

Marriott Hotels werd met Marriott Bonvoy gekozen tot programma van het jaar en beste redemption mogelijkheden. Het nieuwe programma van Marriott valt dus blijkbaar in de smaak bij de stemmers. World of Hyatt kwam uit de bus als beste elite programma.

De beste loyalty creditcard kwam eveneens van Southwest Airlines. De Rapid Rewards Premier Credit Card van Chase is dus gekozen als beste van de regio Amerika.

Europa

In Europa werd Norwegian Reward gekozen tot beste programma. Flying Blue van Air France – KLM werd als nummer 1 gekozen in de categorieën beste promoties en beste redemption mogelijkheden. Aeroflot Bonus kwam in aanmerking voor de Award voor beste elite programma en beste klantenservice.

In de categorie Hotel werd AccorHotels gekozen tot programma van het jaar. Het programma staat echter een aantal veranderingen te wachten met de lancering van het nieuwe programma genaamd ALL. AccorHotels werd ook geprezen om de goede klantenservice. Het beste elite programma is Marriott Bonvoy. IHG Rewards Club kreeg de Award voor beste promotie en beste redemption mogelijkheden.

De meeste gewaardeerde creditcard is die van Norwegian Reward. Deze wordt uitgegeven door Bank Norwegian.

Flying Blue is het frequent flyer programma van Air France en KLM
Flying Blue is het frequent flyer programma van Air France en KLM

Midden-Oosten/Azië/Oceanië

In de grootste regio komt Virgin Australia als grote winnaar uit de bus. De airline krijgt maar liefst vijf Freddie Awards. Namelijk voor programma van het jaar, beste elite programma, beste promotie, beste klantenservice en beste redemption mogelijkheden. Een goed jaar dus voor Virgin Australia.

Voor de categorie hotel doet IHG Rewards Club het weer goed. Het programma van IHG is het programma van het jaar, heeft de beste promoties en de beste redemption mogelijkheden. World of Hyatt is hier het beste elite programma. AccorHotels krijgt de prijs voor beste klantenservice.

De beste creditcard is de Membership Rewards kaart van American Express.

Sydney, Launceston, Virgin Australia, Review, Economy Class
De Boeing 737-800 van Virgin Australia bij de gate in Sydney.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *