Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.
Op het moment van schrijven gelden er nog tal van reisadviezen wereldwijd. De Nederlandse overheid geeft de wereld nog minimaal een oranje reisadvies. Dit betekent dat het afgeraden wordt te reizen als het niet noodzakelijk is. Vanaf 15 mei komt daar verandering in. Maar er zullen gedurende de coronapandemie nog verschillende toegangsvereisten blijven gelden. Om je goed op weg te helpen met het vinden van de geldende regels van dat moment kan je gebruikmaken van KLM Traveldoc. Met KLM Traveldoc check je eenvoudig voorafgaand aan je reis de toegangsvereisten voor alle landen.
Regels, regels en nog eens regels
Zoals gezegd gelden er momenteel allerlei toegangsvereisten om naar het buitenland af te reizen. Laat staan de regels om het land überhaupt in te reizen. Na je reis moet je ook weer terug, en ook dan zijn er nog tal van regels. Op dit moment is het zo dat je in de meeste gevallen in quarantaine moet bij terugkomst in Nederland. Of een coronatest moet ondergaan. Check hiervoor de regels op Wijsopreis.nl.
Dat je wellicht door al deze regels niet meer exact weet waar je op moet letten is te begrijpen. De Europese Unie heeft ook met een website en app de regels meer inzichtelijk proberen te maken, daarover lees je hier meer.
Met al deze websites lijkt het gemakkelijker de juiste informatie te vinden. Om hierin meer één overzicht te krijgen kan KLM Traveldoc je helpen. Maar hoe werkt deze website?
KLM Traveldoc
KLM Traveldoc helpt je op weg om door alle regels heen de belangrijkste zaken overzichtelijk op een rijtje te krijgen. Moet je een negatieve COVID-19 uitslag kunnen overhandigen, in quarantaine of een visum regelen? Op deze website zijn alle normaal geldende regels, maar ook de huidige COVID-19 toegangsvereisten terug te vinden.
Op de website van KLM Traveldoc vul je het reisschema en soort reisdocumenten in. Ook moet je soms aangeven wat voor soort formaat paspoort je hebt. Per bestemming (land/regio) krijg je dan geldende toegangsvereisten te zien op de website van KLM Traveldoc voorafgaand aan je reis. Voor veel landen staan er ook websites bij waar je je eventueel moet registeren. Handige daarvan is dat je dus ook kunt dubbelchecken of de informatie helemaal klopt. Door de snel veranderende COVID-19 toegangsvereisten kan het wel eens voorkomen dat de informatie nog niet helemaal is bijgewerkt op KLM Traveldoc, al doen ze daar wel hun best voor valt te lezen op de website.
Bron en beeldmateriaal: KLM Traveldoc
vanessa borsboom zegt
HELP!!!!!
17 okt jl. Zouden mijn zoon en schoondochter afreizen naar Bonaire voor hun honeymoon (en allereerste bezoek aan schoonouders) echter werden zij bij het boarden geweigerd omdat mijn schoondochter een Zuid-Afrikaans paspoort heeft. Zij heeft echter een geldige verblijfsvergunning voor Nederland en is getrouwd met mijn zoon. Dit geeft haar vrijstelling van een visum.
Het systeem traveldoc van de klm is niet volledig blijkbaar en daarom werd zij geweigerd. Wij hebben het intern laten uitzoeken door de koninklijke marechaussee nl en bonaire en zij is echt ONRECHTMATIG geweigerd!! Hoe kon ze anders dan ook door de controle van de Kmar heenkomen op Schiphol?? Zelfs TUI heeft deze vrijstelling van een visum op hun website staan. Nu heeft de KLM Dutch Caribbean hun tickets op een “no show” gezet waardoor er niet omgeboekt kon worden terwijl zij gewoon aanwezig waren. Ook wilde de dame van transfer 6 (waar ze waren tussen 13:45 en 14:00) omboeken maar omdat ze eerst moesten uitzoeken wat te doen hebben ze dat niet gedaan. Deze dame heeft ook aangegeven/beloofd dat ze zelf konden omboeken. Maar omdat klm in het systeem had gezet “no show” was dus alles vervallen.
KLM Royal Dutch Airlines HOE GAAN JULLIE DIT OPLOSSEN? Klm Airlines Customer Care Number
KLM customer service and assistance
KLM Airlines Customer Service
Er is dus een hoop leed (emotioneel en financieel) hierdoor veroorzaakt
vanessa Borsboom zegt
Vervolg:
Traveldoc is niet up to date want mijn schoondochter heeft vrijstelling om met haar zuid Afrikaanse paspoort en haar Nederlandse verblijfsvergunning te reizen naar bonaire.
Wat gaan jullie hier aan doen? KLM houd namelijk de regels aan wat in traveldoc staat.
Grote fout aangezien zij gewoon mag reizen naar Bonaire omdat zij onder de vrijstellingsregeling valt!
Christian zegt
Hoi Vanessa, vervelend om te horen. Ik adviseer je contact op te nemen met KLM klantenservice. Zij kunnen je vast helpen.