Vliegverbod Marokko verlengd tot eind januari2 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De autoriteiten van Marokko hebben besloten t/m 31 januari 2022 geen passagiersvluchten meer toe te laten voor vluchten van en naar Marokko. Eind oktober begon het Noord-Afrikaanse land ook al vluchten vanuit o.a. Nederland te weren wegens het hoogoplopende aantal besmettingen. Vele luchtvaartmaatschappijen annuleerden toen alle vluchten van en naar Marokko.

Vliegverbod Marokko

Sinds eind november geldt er al een vliegverbod voor vluchten van en naar Marokko. De autoriteiten hebben dit besluit toen genomen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Nu de omikronvariant opduikt is besloten dit verbod t/m 31 januari 2022 te verlengen. Mocht je in januari een vlucht hebben staan van of naar Marokko dan is deze ongetwijfeld geannuleerd. Je hebt dan recht op een volledige terugbetaling.

Marokko, vliegverbod
T/m 31 januari 2022 geldt er in Marokko een landelijk vliegverbod. (foto: eigen werk)

Marokko opende de grenzen weer op 15 juni dit jaar nadat de situatie omtrent corona aan het verbeteren was. Daarnaast werden er eerder dit jaar ook al een aantal nieuwe routes aangekondigd tussen Nederland en Marokko. Zo vliegt Air Arabia sinds mei tussen Eindhoven en Nador. Ook Royal Air Maroc breidde het aantal bestemmingen vanuit Nederland naar Marokko flink uit. Naast het vliegverbod neemt Marokko ook nog extra maatregelen om de strijd tegen het virus te lijf te gaan. Zo moeten horecagelegenheden hun deuren om 23:30 sluiten en zijn festiviteiten en oudejaarsfeesten afgeblazen. Vanaf 1 januari a.s. geldt er tussen middernacht en 6:00 ’s ochtends zelfs een landelijke avondklok.

Reisadvies Marokko

Het ministerie van Buitenlandse Zaken geeft op dit moment code oranje af voor Marokko. Dit houdt in dat alleen noodzakelijke reizen worden aangeraden. Reis dus niet naar Marokko als dit niet per se noodzakelijk is. Ook kleurt een deel van Marokko rood. Dit heeft te maken met de grensconflicten aldaar.

Uitgelichte afbeelding: Royal Air Maroc

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *