Dagelijkse vluchten tussen Parijs en China met Air France2 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

In een rap tempo hief China alle coronamaatregelen op. Dit wellicht met meerdere negatieve gevolgen van dien. Hoe dan ook is het na drie jaar van lockdowns weer mogelijk om het land in- en uit te reizen. Dit is dan ook het moment voor airlines om reizen naar het land op te pakken. KLM kondigde eerder al aan om meer vluchten naar China uit te voeren. Air France kondigt nu ook aan dagelijks tussen Parijs en China te gaan vliegen.

Huidige vluchten naar China

De luchtvaart lijkt weer in de lift te zitten. Veel maatschappijen hebben een groot deel van de routes, die ze pre-corona ook aanvlogen, weer opgepakt. Dit geldt ook voor Air France. China was een ‘laatste grote stap’ voor veel maatschappijen. Air France vloog voor de pandemie 32 keer per week naar het Aziatische land. De nationale Franse carrier vliegt op dit moment al enkele vluchten per week naar Chinese bestemmingen. Het betreft de volgende vluchten vanuit Parijs (CDG):

  • Beijing (PEK): 1x per week op vrijdag, via Seoul (ICN) met een Boeing 777-300,
  • Shanghai Pudong (PVG): 2x per week op maandag en donderdag, via Seoul (ICN) met een Boeing 777-300 (per 3 februari 2023 3x per week op zaterdag, maandag en donderdag met eveneens een Boeing 777-300 die een tussenstop maakt op Seoul),
  • Hong Kong: 3x per week, deze vlucht wordt met een Boeing 777-300 uitgevoerd op maandag, donderdag en zaterdag.

Dagelijkse Air France vluchten naar China

Vanaf 1 juli 2023 zal er echter een flinke verandering in het Air France vluchtschema naar China plaatsvinden. Air France zal namelijk vanaf 1 juli dagelijks naar verschillende bestemmingen richting China vliegen. Het gaat hier wederom om Beijing, Shanghai en Hong Kong.

De Franse maatschappij zal Shanghai blijven aanvliegen met een Boeing 777-300. Dit toestel is voorzien van de nieuwste cabines met 48 stoelen in Business Class, 48 stoelen in Premium Economy en 273 stoelen in Economy Class.

Nieuwste Business Class Air France B777-300ER ©Air France
De nieuwe Business Class cabine bij Air France in de Boeing 777-300.

Vluchten naar Beijing en Hong Kong worden uitgevoerd met een Boeing 787-9 Dreamliner. Dit toestel is voorzien van 30 stoelen in Business Class, 21 in Premium Economy en 228 stoelen in Economy Class.

Deze aanpassing in het vluchtschema zorgt voor een flinke boost in het aantal vluchten naar het Aziatische land en dat is positief. Of meer airlines zullen volgen is nog onduidelijk, maar de kans is groot dat men ook in dit gat springt (of vliegt).

https://twitter.com/AFnewsroom/status/1618647720486473728

Bron & Beeldmateriaal: Air France

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *