Air France vliegt in de zomer niet meer naar Minneapolis2 min leestijd

Airbus A350 van Air France (Bron: Air France)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Air France vloog tijdens de zomer altijd van Parijs Charles de Gaulle naar Minneapolis in de Verenigde Staten. Deze vluchten stonden ook gepland voor de aankomende zomerdienstregeling, maar zijn nu geschrapt. Vanaf Amsterdam Airport Schiphol kun je reizen met KLM of Delta naar Minneapolis.

Air France niet meer naar Minneapolis

Oorspronkelijk stonden de vluchten tussen Parijs en Minneapolis gepland vanaf mei 2023. Deze vluchten zijn nu niet meer in de dienstregeling opgenomen. Daarentegen worden de vluchten nu wel uitgevoerd in de zomer door joint venture partner Delta Air Lines. De verbinding blijft dus in stand en ook bij Delta kun je gebruik maken van de Flying Blue voordelen.

Delta zal de vluchten tussen Parijs en Minneapolis tot twee keer per dag uitvoeren. Op de route wordt een Airbus A330-300 ingezet. Op deze route zet de luchtvaartmaatschappij een toestel in met vier klasses aan boord. Passagiers kunnen kiezen uit Delta One (Business Class), Premium Select (Premium Economy), Comfort+ en Main Cabin (Economy Class). Een review van een vlucht in dit toestel kun je hier lezen op InsideFlyer.

Delta A330-300 ©Delta Air Lines

Nieuwste Air France business class nu ook beschikbaar

Sinds vorige week is de eerste Air France vlucht met de nieuwste business class aan boord vertrokken naar New York JFK. Passagiers in deze nieuwe cabine kunnen genieten van een stoel met meer privacy.

De toestellen met de nieuwste cabines boord worden deze winterdienstregeling ingezet naar New York JFK, Rio de Janeiro en Dakar. Binnenkort komen er nog meer bestemmingen beschikbaar. In totaal worden er twaalf toestellen voorzien van de nieuwste cabines.

Aan het eind van dit jaar kunnen alle Business Class stoelen aan boord van de Air France toestellen volledig plat. Op dit moment is dat mogelijk in 90% van de toestellen. Tevens zijn alle long-haul toestellen dan voorzien van wifi. Op dit moment kan dat al in bijna alle toestellen, maar in 3% van de vloot is dit nog niet beschikbaar. Wil je weten hoe de wifi werkt bij Air France, dan lees je alles hierover in dit artikel.

AirFrance Boeing 777-300 3

Afbeeldingen ©AirFrance

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *