Air France vandaag eindelijk van start met de nieuwste Business Class2 min leestijd

Nieuwste Business Class Air France B777-300ER ©Air France

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Vandaag vertrekt de eerste Air France vlucht met de nieuwste business class aan boord. Deze Boeing 777-300ER vliegt vandaag naar New York JFK. Passagiers in dit toestel kunnen gebruik maken van een business class met deuren. KLM zal dit jaar ook zo’n soort business class introduceren aan boord van haar Boeing 777 vloot.

Air France van start met nieuwste business class

De nieuwe business class was oorspronkelijk gepland voor oktober vorig jaar, maar moest uitgesteld worden door uitdagingen met de certificering. Het toestel is nu volledig gecertifieerd waardoor het ook weer passagiersvluchten kan uitvoeren.

De Boeing 777-300ER toestellen met de nieuwste cabines aan boord worden deze winterdienstregeling ingezet naar New York JFK, Rio de Janeiro en Dakar. De vluchten naar New York starten vandaag, naar Rio de Janeiro morgen en naar Dakar overmorgen. In totaal krijgen twaalf toestellen de nieuwste cabines aan boord. Naargelang er meer toestellen zijn omgebouwd komen er ook andere bestemmingen beschikbaar.

Nieuwste Business Class Air France B777-300ER ©Air France

De stoelen in deze cabine zijn gemaakt door Safran Seats. Passagiers kunnen gebruik maken van een 4K entertainmentsysteem, met betere beeldkwaliteit dan in andere toestellen. Wil je je eigen Bluetooth headset gebruiken? Dan is dat in deze nieuwe cabine ook mogelijk. Tegenwoordig is het ook mogelijk om voorafgaand aan je vlucht al te bekijken wat het entertainment aanbod is aan boord.

De Premium Economy en Economy Class stoelen zijn vergelijkbaar met die in de Airbus A350. In die cabines hebben passagiers ook de beschikking over een 4K entertainmentsysteem inclusief bluetooth mogelijkheid. In totaal staan er 48 Business Class, 48 Premium Economy en 273 Economy Class toestellen in de nieuwe Boeing 777-300ER.

Aan het eind van dit jaar kunnen alle Business Class stoelen aan boord van de Air France toestellen volledig plat. Op dit moment is dat mogelijk in 90% van de toestellen. Tevens zijn alle long-haul toestellen dan voorzien van wifi. Op dit moment kan dat al in bijna alle toestellen, maar in 3% van de vloot is dit nog niet beschikbaar. Wil je weten hoe de wifi werkt bij Air France, dan lees je alles hierover in dit artikel.

Nieuwe Business Class cabine in de Boeing 777-300 van Air France (Bron: Air France)
Nieuwe Business Class cabine in de Boeing 777-300 van Air France (Bron: Air France)

Afbeeldingen ©AirFrance

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *