Nieuwe lijnvlucht Antwerpen-Londen nu wel succesvol?3 min leestijd

Luxair Antwerpen London City ©Luchthaven Antwerpen

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Een tijd terug richtten CityJet en KLM een nieuwe airline op die zich moest richten op vluchten tussen Antwerpen en Londen City. Air Antwerp was helaas niet opgewassen tegen de coronacrisis die kort na oprichting volgde. Inmiddels heeft een nieuwe maatschappij zich gemeld op deze route. Luxair is deze week gestart met het aanbieden een non-stop vlucht tussen Antwerpen Airport en Londen City Airport. Zal de lijnvlucht nu wel succesvol zijn?

Air Antwerp

Begin 2019 werd Air Antwerp als nieuwe airline opgericht. De aandelen waren in handen van het Ierse CityJet (75%) en Nederlandse KLM (25%). De maatschappij vloog met een Fokker 50 non-stop tussen Antwerpen (ANW) en Londen City (LCY) en richtte zich voornamelijk op zakelijke reizigers. Er was zelfs sprake van de inzet van een tweede Fokker 50 om de capaciteit te vergroten.  Air Antwerp was helaas geen lang leven beschoren, mede door het ontbreken van passagiers in verband met de vele reisrestricties de afgelopen drie jaar. Uiteindelijk werd de airline opgeheven.

Fokker 50 van Air Antwerp (Bron: Air Antwerp)

Luxair van Antwerpen naar Londen City

Inmiddels is er dus een nieuwe maatschappij die het gat van Air Antwerp vult. Het Luxemburgse Luxair vliegt vanaf deze week viermaal per week tussen Antwerpen en Londen City. Op maandag en dinsdag vertrekt vlucht LG4682 om 9.15 uur uit Antwerpen. De aankomst is om 9.15 uur (lokale tijd) in Londen. Donderdag en vrijdag vertrekt vlucht LG4684 om 19.45 uur met aankomst om 19.45 uur (lokale tijd). Andersom vliegt de LG4681 op maandag en dinsdag om 6.40 uur (lokale tijd) vanuit Londen City naar Antwerpen met aankomst om 8.40 uur. De LG4683 vliegt op donderdag en vrijdag met vertrek om 17.05 uur (lokale tijd) en eenkomst in Antwerpen om 19.05 uur. De vluchtduur is in de praktijk iets korter dan een uur.

Een retourvlucht in Economy Class is beschikbaar vanaf € 129 per persoon. Een enkele reis is mogelijk vanaf € 69 per persoon. Business Class tickets starten bij € 500. Deze en komende maand zijn de prijzen vaak wat hoger. Maar vanaf maart en april is er nog veel beschikbaarheid van het laagste tarief. Luxair werkt met verschillende soorten tarieven. Afhankelijk van het tarief is het ticket flexibeler en heb je meer bagagetoelage. Check website voor alle info over de tariefsoorten.

De vluchten zijn direct bij Luxair te boeken, maar ook via boekingssites als Momondo en Skyscanner. Luxair accepteert ook American Express betaalkaarten. Zo kun je met een Amex Flying Blue kaart extra miles verdienen op je uitgaven. Luxair is overigens lid van Miles & More, hier verdien je dus ook punten als je bij aankoop je lidmaatschapsnummer registreert.

De Havilland Q400 toestel van Luxair (Bron: Luxair)

Route Antwerpen-Londen City nu wel succesvol?

Air Antwerp had natuurlijk nooit kunnen weten dat de timing van het opstarten van de route niet goed viel door de bekende omstandigheden. Wat dat betreft zit Luxair in deze tijd een stuk beter. Bovendien lijkt ook het zakelijke verkeer weer wat op gang te komen. En dat is ook een belangrijke doelgroep op deze route. De verwachting is dan ook dat Luxair meer succes zal hebben op deze route dan Air Antwerp. Luxair is ook een airline die al decennia meegaat.

Dash 8

Luxair zet op deze route een de Havilland Dash 8-400 (twin-turboprop) in. De maatschappij beschikt over 11 van deze vliegtuigen. Dit type toestel heeft 76 Economy Class stoelen in een 2-2 opstelling met 20 rijen. De voorste stoelen kunnen ook ingezet worden als Business Class cabine. Passagiers hebben dan de stoel naast hen vrij. Voor de eerste vluchten lijkt de LX-LQB een belangrijke rol te spelen.

De vloot van Luxair bestaat overigens enkel uit short en medium haul toestellen. Naast de Dash 8 zijn er ook de Boeing 737-700 en -800 en de Embraer E190. In totaal gaat het om 20 vliegtuigen. Meer over de vloot van Luxair lees je op de website van de airline.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *