Luxair verbindt Antwerpen opnieuw met London City2 min leestijd

Luxair Antwerpen London City ©Luchthaven Antwerpen

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De Luxemburgse luchtvaartmaatschappij Luxair zal Antwerpen met London City verbinden vanaf 16 januari 2023. Op deze routes waren in het verleden meerdere luchtvaartmaatschappijen actief, maar Air Antwerp stopte in 2020 als laatste luchtvaartmaatschappij op deze route.

Luxair van Antwerpen naar London City

Luxair zal vanaf begin januari starten met vluchten tussen Antwerpen en London City. Daarvoor zet de luchtvaartmaatschappij het toestel in dat van Luxemburg naar London City vliegt. Er komt dus geen specifiek toestel op de luchthaven van Antwerpen te staan. Op deze route zet de maatschappij een De Havilland Q400 in. De vluchttijd tussen beide steden is ongeveer een uur.

 De Havilland Q400 Luxair ©Luxair

Eric Dumas, CEO van de Luchthaven Antwerpen, is blij met het herstarten van de route, ditmaal door Luxair:

De herlancering van de LCY route past perfect in de strategie van Antwerp Airport. We willen zowel toeristen als zakenreizigers een vluchtprogramma op maat aanbieden. De luchthaven opnieuw met Londen verbinden was hierbij een prioriteit. De verbinding met Britse hoofdstad is ook een iconische route voor de luchthaven. Onze luchthaven heeft al meer dan 25 jaar een snelle verbinding van en naar de UK. We zijn bijzonder blij dat we dit doel kunnen bereiken met Luxair, een maatschappij die in Europa gekend is voor de kwaliteit van haar diensten. Dit partnerschap was voor ons de beste optie, gebaseerd op vertrouwen, kwaliteit van de dienstverlening en duurzaamheid.

Vanaf begin januari zijn er vier vluchten per week. Tickets voor deze routes zijn te koop via de website van de luchtvaartmaatschappij. De prijzen voor deze tickets starten vanaf €149,- inclusief belastingen.

De vluchten worden als volgt uitgevoerd op deze route:

  • LG4681 vertrekt op maandag en dinsdag om 06.40 uur uit London City (LCY) en komt om 08.40 uur aan in Antwerpen (ANR)
  • LG4682 vertrekt op maandag en dinsdag om 09.15 uur uit Antwerpen en komt om 09.15 uur aan in London City
  • LG4683 vertrekt op donderdag en vrijdag om 17.05 uur uit London City en komt om 19.05 uur aan in Antwerpen
  • LG4684 vertrekt op donderdag en vrijdag om 19.45 uur uit Antwerpen en komt om 19.45 uur aan in London City

Vanaf 29 maart 2023 komt er een vijfde vlucht per week bij. Deze vlucht zal dan uitgevoerd worden op woensdag. De vluchten op woensdag vertrekken op dezelfde tijden als donderdag en vrijdag.

Afbeeldingen ©AntwerpenAirport/Luxair

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *