Last minute op een award ticket van Luxemburg naar Amsterdam (KLM)

KLM, Luxemburg, Amsterdam, Flying blue

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Een aantal weken geleden verbleef ik een weekend in Luxemburg. Mijn vriendin studeert in Spanje en meestal zien we elkaar alleen in de weekenden. Zo zien we elkaar het ene weekend in Portugal en het andere in Luxemburg. En soms veranderen plannen nog wel eens en dan blijken de gespaarde miles handig van pas te komen voor een award ticket!

Weekendje Luxemburg

Luxemburg ligt echter een stukje dichter bij huis en ik had dan ook een busticket geboekt. Rechtstreekse vluchten met KLM waren bovendien ook nog eens relatief duur. Een retour met de bus koste me nog geen 40 euro. Een nadeel is wel dat je al snel 6 tot 7 uur onderweg bent. Aangezien de bus vanuit Breda vertrok had ik besloten om die vrijdag op het kantoor in Breda te werken. Na een lange werkdag heb ik om 17:30 de laatste bus richting Luxemburg genomen. Na een korte stop in Antwerpen kwam ik rond 00:30 aan in Luxemburg.

De volgende dag was het prachtig weer. De zon scheen volop en ik moet zeggen dat ik Luxemburg ook een leuke stad vind voor een citytrip. In oktober is de stad vol in herfstgloed. Ook vind je in deze maand verspreid over de stad stalletjes waar ze verse appelsap persen en appelbeignets verkopen.

KLM, Luxemburg, Amsterdam, Flying blue
Luxemburg is een leuke stad voor een korte citytrip!

Met de bus of toch met het vliegtuig?

Het was een prachtig weekend, maar zondagmiddag was het toch echt tijd om weer terug te gaan naar Nederland. Mijn vriendin had om 12:30 een vlucht naar Madrid en ik besloot met haar mee te reizen naar de luchthaven.

Eenmaal op de luchthaven zag ik dat op hetzelfde tijdstip ook een KLM-vlucht naar Amsterdam vertrok. En aangezien ik toch al tegen de lange busreis opzag besloot ik eens gek te doen en te kijken of er nog award tickets beschikbaar waren op de vlucht naar Amsterdam. Op de website van KLM zag ik dat er nog twee stoelen beschikbaar waren voor 8.500 miles met 3 euro bijbetaling.

Het was inmiddels al 09:30 en het lukte mij dan ook niet meer om het award ticket online te boeken, maar de flying blue klantenservice bood uitkomst. Ik kreeg direct iemand aan de lijn en binnen 5 minuten was het award ticket geboekt. Ben je al op de luchthaven? Ja, ik ben ready for departure! Na het betalen van 3 euro met mijn credit card kon ik direct inchecken en mijn boarding pass printen. Ik kreeg automatisch stoel 4D toegewezen.

Mijn vriendin keek mij vol ongeloof aan. Is het echt gelukt? Ja, zo simpel en snel kan het zijn. Ik stond er zelf ook van te kijken! Snel door de security en op naar de gate! De vlucht zou immers al over 45 minuten vertrekken.

Met KLM naar Amsterdam

Het was erg rustig bij de security op de Luchthaven van Luxemburg. We stonden dan ook al snel bij de gate. Helaas bleek mijn vlucht naar Amsterdam 30 minuten vertraging te hebben. Na mijn vriendin uitgezwaaid te hebben ben ik ook richting mijn gate gelopen. De vertraging was inmiddels verder opgelopen tot 40 minuten.

KLM, Luxemburg, Amsterdam, Flying blue
Wachtend bij de gate op de vlucht naar Amsterdam!

Na een kleine 20 minuten wachten kwam het toestel binnen vanuit Amsterdam. Het duurde dan ook niet lang voordat men begon met het boarden. Helaas heb ik geen status meer bij KLM, dus boarden met priority zat er niet in. Het boardingsproces verliep overigens wel volgens de standaard procedure.

KLM, Luxemburg, Amsterdam, Flying blue
Het boarden van de Embraer van KLM Cityhopper.

Aan boord werden we vriendelijk verwelkomd. Daarnaast werden excuses aangeboden voor de vertraging. De captain vertelde dat het vliegtuig dat naar Luxemburg zou vliegen op het laatste moment te maken kreeg met een technisch mankement, waardoor men op zoek moest naar een vervangend toestel.

Service

Het boarden van de Embraer verliep snel en een kleine tien minuten later waren we al op weg naar de startbaan. Eenmaal op kruishoogte begon de crew direct met de service. Vanwege de korte vluchtduur was de service beperkt tot een klein pakje water en een chocoladekoek. De crew was erg vriendelijk. Bij het afruimen vroeg ik of ik nog wat water mocht. Dit was geen probleem. Ik kreeg er nog zo’n lekkere chocoladekoek bij!

KLM, Luxemburg, Amsterdam, Flying blue
De chocolade “brownie” was erg lekker!

De hoeveelheid beenruimte vond ik best wel goed. Een stuk beter dan ik gewend ben. Nu is het volgens mij zo dat stoel 4D normaal gesproken verkocht wordt als business class dan wel economy comfort. De hoeveelheid beenruimte zal bij de “standaard” economy stoelen dan ook minder zijn.

KLM, Luxemburg, Amsterdam, Flying blue
Beenruimte

Na een kleine 40 minuten gevlogen te hebben zette de captain de daling in richting Schiphol. Veel passagiers aan boord hadden een intercontinentale doorverbinding. Het viel me op dat de captain en crew erg hun best deeden om de transferpassagiers te informeren over hun vervolg vluchten. Voor een aantal passagiers was de vertraging te hoog opgelopen. Daarnaast landen we ook nog eens op de Polderbaan. Uiteindelijk stonden we bijna een uur later dan gepland aan de gate in Amsterdam.

Conclusie

Al met al vond ik het een prima vlucht. Bovendien kreeg ik veel waar voor mijn miles met deze last minute vlucht. Het heeft mij verbaasd dat je zelfs een uur voor vertrek je miles nog kunt inzetten voor een award ticket! Wel jammer van de vertraging, maar die is gelukkig beperkt gebleven.

Wil je ook graag miles sparen of je miles inzetten voor een award ticket? Kijk dan voor meer tips in deze handleiding. In april 2018 zal Flying Blue een transformatie ondergaan. Wat de gevolgen zijn lees je hier

Overzicht

Publicatie Datum

11 November 2017

Voordelen

- Flying Blue klantenservice is goed bereikbaar en stellen zich flexibel op;
- Met een last minute vlucht krijg je veel waar voor je miles;
- Vriendelijke service aan boord.

Nadelen

- Vertraging van een uur

Reisklasse

Stoel

Eten en drinken

Crew

Value

Algemene Waardering

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *