Kaagbaan op Schiphol tijdelijk buiten gebruik1 min leestijd

Nederland, Boeslingheliede, 14-06-2021 - Landingen nabij Spotting Place Boeslingheliede Fotografie voor Schiphol. - PHOTO AND COPYRIGHT ROGER CREMERS

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Wegens de jaarlijkse onderhoudswerkzaamheden is de Kaagbaan op Schiphol buiten gebruik tussen maandag 31 oktober en vrijdag 4 november 2022. Op 7 en 8 november 2022 zijn er ook werkzaamheden aan de Kaagbaan. De luchthaven voert regelmatig werkzaamheden uit aan de start- en landingsbanen.

Onderhoud aan de Kaagbaan op Schiphol

Schiphol voert op de Kaagbaan op Schiphol herstellende werkzaamheden uit aan het asfalt en markeringen. Ook de bekabeling, lampen en elektra zijn onderhevig aan een controle of vervanging. Er is ook een controle aan het systeem voor de afvoer van het hemelwater. Heijmans voert de werkzaamheden samen met de luchthaven uit.

Omdat de Kaagbaan tijdelijk niet beschikbaar is zal er meer landend en startend vliegverkeer verwacht worden op de Aalsmeerbaan en Zwanenburgbaan. Vertrekkende vliegtuigen zullen daarnaast ook meer gebruik maken van de Buitenveldertbaan.

Banenstelsel Schiphol Kaagbaan (Bron: Schiphol)

Eerder dit jaar waren de Polderbaan, Buitenveldertbaan en Aalsmeerbaan ook tijdelijk buiten gebruik. Voor 2023 staat er een langdurige sluiting van de Zwanenburgbaan op de planning.

Voor eventuele vragen over de werkzaamheden kun je contact opnemen met BAS. Op de website van die organisatie kun je ook het actuele baangebruik en de weersinformatie vinden. Schiphol zal bewoners rondom de luchthaven luchthaven ook zelf informeren over de impact van deze tijdelijke sluiting.

Afbeeldingen ©Schiphol/Roger Cremers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *