Aalsmeerbaan drie maanden buiten gebruik2 min leestijd

Aalsmeerbaan

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De Aalsmeerbaan is vanwege groot onderhoud dit voorjaar drie maanden lang buiten gebruik. Het komt regelmatig voor dat Schiphol werkzaamheden uitvoert aan de start- en landingsbanen. Ook vorig najaar was de Aalsmeerbaan een korte periode buiten gebruik.

Aalsmeerbaan buiten gebruik

De baan is van 4 april tot zeker half juli buiten gebruik. Tijdens deze periode voert de luchthaven groot onderhoud uit aan deze start- en landingsbaan. In deze periode zullen luchtvaartmaatschappijen dus gebruik moeten maken van de overige start- en landingsbanen. Aangezien de baan ’s nachts niet in gebruik is, heeft dit geen gevolgen voor het nachtverkeer. De Aalsmeerbaan is dit keer voor een lange periode buiten gebruik aangezien er grote werkzaamheden zullen plaatsvinden. Zo zal de luchthaven o.a. het asfalt op de baan vernieuwen. In het asfalt komen 1.650 nieuwe ledlampen en wordt 50 kilometer bekabeling aangelegd. Ook zal men over een afstand van 17 km nieuwe markeringen gaan schilderen. Tenslotte worden deels de hemelwaterputten en –leidingen rond de baan gerepareerd, gereinigd en vervangen.

De Aalsmeerbaan is tot zeker half juli buiten gebruik vanwege groot onderhoud.

Al deze werkzaamheden vinden in een keer plaats. Hierdoor hoeft de baan maar een keer in de zeven jaar volledig buiten gebruik te worden gesteld. De werkzaamheden worden uitgevoerd in samenwerking met Heijmans. Om de periode zo best mogelijk te benutten zal Luchtverkeersleiding Nederland ook het Instrument Landing System (ILS) gaan vervangen.

Gebruik andere banen

Aangezien vliegtuigen in deze periode niet gebruik kunnen maken van de Aalsmeerbaan zullen de Buitenveldertbaan, de Schiphol-Oostbaan en de Kaagbaan drukker zijn dan normaal. Aangezien de Aalsmeerbaan ook kruist met de Buitenveldertbaan zal deze laatste van 19 tot en met 26 april en op woensdag 22 juni, donderdag 23 juni en maandag 4 juli ook buiten gebruik zijn. Op die datum voert de luchthaven namelijk werkzaamheden uit aan deze kruising.

Aalsmeerbaan
Ook aan de kruising van de Aalsmeerbaan met de Kaagbaan vinden werkzaamheden plaats.

Ook aan de taxibanen zal gedurende deze drie maanden onderhoud plaatsvinden. Na het grootonderhoud zullen er nog een aantal werkzaamheden plaatsvinden aan de andere banen. Dit zal het vliegverkeer gedurende 6 weken weer licht hinderen aangezien de Aalsmeerbaan weer buiten gebruik is. Vliegtuigen kunnen dan gebruikmaken van de Buitenveldertbaan of Zwanenburgbaan.

Beeldmateriaal: Schiphol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *