Buitenveldertbaan volgende week buiten gebruik1 min leestijd

Buitenvelderbaan Schiphol

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Wegens jaarlijkse onderhoudswerkzaamheden is de Buitenveldertbaan van maandag 5 t/m dinsdag 13 september 2022 tijdelijk buiten gebruik. Het komt regelmatig voor dat Schiphol werkzaamheden uitvoert aan de start- en landingsbanen. Eerder dit jaar was de Aalsmeerbaan ook al tijdelijk buiten gebruik.

Buitenveldertbaan buiten gebruik

Door deze onderhoudswerkzaamheden zijn de start- en landingsbanen van de Buitenveldertbaan niet beschikbaar voor vliegverkeer. Tijdens de werkzaamheden richt men zich vooral op het vernieuwen van het asfalt en de markeringen. Daarnaast voert men een extra controle uit op de bekabelingen en vervangt men eventueel de lampen. Daarnaast worden omliggende grasvelden gemaaid. Tenslotte checkt men het hemelwaterafvoer systeem. De werkzaamheden voert Schiphol uit in samenwerking met Heijmans.

Buitenvelderbaan Schiphol
De Buitenveldertbaan is volgende week tijdelijk buiten gebruik vanwege onderhoudswerkzaamheden. (bron: Schiphol)

Al deze werkzaamheden voeren Schiphol en Heijmans in één week tijd uit. Hierdoor is het niet nodig om de baan dit jaar nog een keer buiten gebruik te stellen.

Gebruik andere banen

Door de werkzaamheden zullen de Oostbaan, Zwanenburgbaan, Aalsmeerbaan, Kaagbaan en Polderbaan tijdens deze periode vaker worden gebruikt. Vooral bij deze laatste twee banen zal het bij normale weersomstandigheden een stuk drukker worden. Op dit moment gebruikt men de Buitenveldertbaan vooral als extra start- en landingsbaan als het extra druk is. Voor eventuele vragen over de werkzaamheden aan de Buitenveldertbaan kun je contact opnemen met BAS. Op hun website kun je daarnaast verdere informatie vinden over de werkzaamheden en welke impact dit heeft op de omwonenden. Uiteraard blijft Schiphol zelf via een nieuwsbrief omwonenden informeren over de werkzaamheden en de impact hiervan.

Uitgelichte afbeelding: Schiphol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *