Polderbaan volgende week 5 dagen buiten gebruik1 min leestijd

Polderbaan

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De Polderbaan zal volgende week wegens jaarlijks regulier baanonderhoud 5 dagen lang buiten gebruik zijn. De start- en landingsbanen zijn dan niet toegankelijk voor het vliegverkeer. Het komt regelmatig voor dat Schiphol werkzaamheden uitvoert aan de start- en landingsbanen. Vorige week maakte Schiphol ook al bekend dat de Zwanenburgbaan volgend jaar 6 maanden buiten gebruik gaat vanwege groot onderhoud.

Polderbaan buiten gebruik

De onderhoudswerkzaamheden zullen plaatsvinden van maandag 10 t/m vrijdag 14 oktober 2022. In deze week zal men een aantal herstelwerkzaamheden uitvoeren aan het asfalt en de markeringen op de baan. Ook controleert men de bekabeling en de elektra. Verder zal men de lampen nog schoonmaken en indien nodig worden deze vervangen. Verder checkt men nog het hemelwaterafvoer systeem. Zoals altijd voert Schiphol deze werkzaamheden uit in samenwerking met Heijmans.

Werkzaamheden aan Polderbaan op Schiphol zijn afgerond
Vanwege onderhoudswerkzaamheden is de Polderbaan volgende week buiten gebruik. (bron: Schiphol)

Voor eventuele vragen over de werkzaamheden aan de Buitenveldertbaan kun je contact opnemen met BAS. Op hun website kun je daarnaast verdere informatie vinden over de werkzaamheden en welke impact dit heeft op de omwonenden. Uiteraard blijft Schiphol zelf via een nieuwsbrief omwonenden informeren over de werkzaamheden en de impact hiervan. Volgend jaar voert Schiphol trouwens groot onderhoud aan de Polderbaan uit. Deze werkzaamheden zullen in oktober en november 2023 plaatsvinden.

Inzet andere banen

Doordat de Polderbaan buiten gebruik zal zijn zullen luchtvaartmaatschappijen meer gebruik maken van de Buitenveldertbaan en de Zwanenburgbaan. Deze laatste zal met name ook ’s nachts worden gebruik. Dit terwijl de Oostbaan volgende week zal worden gebruikt als tweede landingsbaan.

Uitgelichte afbeelding: Schiphol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *