Air France zet Airbus A220 toch niet in naar Amsterdam1 min leestijd

De A220 Business Class cabine van Air France biedt net iets meer privacy dan bij KLM (Bron: Air France)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Luchtvaartmaatschappij Air France had gepland om de Airbus A220 tijdelijk in te zetten op de route tussen Parijs Charles de Gaulle en Amsterdam Airport Schiphol. Dit blijkt toch niet door te gaan.

Air France niet met Airbus A220 naar Schiphol

Oorspronkelijk stond het nieuwste toestel in de vloot van Air France gepland op diverse vluchten tussen 7 november en 2 december 2022. Nu blijkt uit het boekingsschema dat dit toestel niet meer ingezet wordt op de route naar Nederland. Dit komt waarschijnlijk door de beperkte capaciteit van het toestel. Vanwege de capaciteit op Schiphol moeten er een groot aantal vluchten geschrapt worden. De luchtvaartmaatschappij zet nu een grotere Airbus A318, A319, A320 of A321 in tussen Parijs en Amsterdam Schiphol.

Airbus A318 van Air France op de landingsbaan (Bron: Air France)
Airbus A318 van Air France op de landingsbaan

In 2019 heeft Air France een bestelling geplaatst voor de Airbus A220 toestellen. Eind 2021 werd het eerste toestel aan de vloot toegevoegd. Deze toestellen gaan de verouderde Airbus A318 en A319 vervangen. Het nieuwe toestel heeft een comfortabele cabine met grote bagagevakken.

De stoelen in dit toestel staan in een 2-3 opstelling. De stoelen in de Business Class cabine staan in dezelfde opstelling, maar dan zal er een stoel vrijgehouden worden voor extra comfort. In totaal is er plaats voor maximaal 148 passagiers. Aan boord kunnen passagiers ook gebruik maken van WiFi via Air France Connect. Het versturen van tekstberichten is daarbij ook gratis.

Een InsideLook van de Airbus A220 kun je hier lezen op InsideFlyer. Dit toestel vind je dus niet meer op de route naar Amsterdam, maar zal wel ingezet worden op andere Europese routes vanaf Parijs Charles de Gaulle.

Air France A220
Cabine aan boord van de Airbus A220-300

Afbeeldingen ©AirFrance

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *