British Airways & Iberia Avios worden ook revenue-based2 min leestijd

British Airways Club World cabine (Bron: British Airways)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

British Airways en Iberia maken de loyaliteitsprogramma’s met Avios revenue-based. Het aantal Avios (miles) dat je spaart zal afhangen van de ticketprijs. Deze Avios kunnen uitgegeven worden aan bijvoorbeeld award vluchten en upgrades. Ook Qatar Airways maakt sinds kort gebruik van Avios, maar die spaar je daar (nog) op basis van de gevlogen afstand en cabine.

Iberia Avios per direct revenue-based

Per november 2022 zal het aantal Avios dat je krijgt afhangen van de ticketprijs. Het gaat daarbij om het ‘kale’ ticket, belastingen en toeslagen tellen niet mee. Voor uitgaven die je doet voor extra opties zoals bagage of het selecteren van een stoel, komen ook in aanmerking. Op deze uitgave ontving je voorheen geen punten.

Het aantal dat je ontvangt is ook afhankelijk van je eventuele status:

  • Clasica leden ontvangen 5 Avios per euro
  • Plata leden ontvangen 6 Avios per euro
  • Oro leden ontvangen 7 Avios per euro
  • Platino, Infinita en Infinito Prime leden ontvangen 8 Avios per euro

Dit is ook de manier waarop bijvoorbeeld Flying Blue werkt met een ticket van KLM of Air France. De manier waarop je een status kunt behalen op basis van tier points wijzigt niet.

Iberia en British Airways Avios

British Airways volgt in 2023

British Airways werkt ook met Avios en de punten kun je onderling ook gratis overschrijven. Deze luchtvaartmaatschappij zal volgend jaar ook overgaan naar het nieuwe spaarsysteem. Tot die tijd spaar je nog op basis van de gevlogen afstand en de cabine waarin je vliegt. Boek je vaak goedkope tickets, dan kun je wellicht nu beter gebruik maken van British Airways en deze later overboeken naar Iberia als je normaliter dat programma gebruikt. Boek je dure tickets, dan ben je wellicht beter uit bij Iberia.

Ian Romanis, Head of Retail and Customer Relationship Management bij British Airways, zei het volgende over deze verandering:

We feliciteren onze collega’s bij Iberia met de invoering van deze verandering en we kijken ernaar uit om ons in 2023 bij hen aan te sluiten. Er zullen meer aankondigingen volgen over wat deze verandering zal betekenen voor ons Executive Club-programma, dat nog meer mogelijkheden voor onze leden zal ontsluiten om Avios te verdienen wanneer ze vliegen.

Wil je weten hoe het loyaliteitsprogramma van British Airways exact werkt, dan kun je alle informatie vinden in de BA Executive Club gids op InsideFlyer.

British Airways Premium Economy
Premium Economy in de A380

Afbeeldingen ©BritishAirways/Avios/Iberia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *