Air Antwerp stelt vluchten nog langer uit2 min leestijd

Fokker 50 van Air Antwerp (Bron: Air Antwerp)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Al vorig jaar besloot Air Antwerp om alle vluchten te staken door de COVID-19 crisis. In verband met de aanhoudende zorgelijke situatie dit jaar heeft de airline sindsdien nagenoeg geen vluchten uit kunnen voeren. De strenge quarantaine-eisen van het Verenigd Koninkrijk en het (pas recentelijk opgeheven) reisverbod in België helpen natuurlijk niet mee. Tot overmaat van ramp moet Air Antwerp de vluchten nu nog langer uitstellen.

Air Antwerp naar Londen City

Sinds september 2019 vliegt Air Antwerp met een geleast Fokker 50 toestel tussen Antwerpen Airport en Londen City. Het vliegtuig heeft een maximale capaciteit van 62 passagiers, maar is momenteel geconfigureerd met 50 stoelen in een 2-2 opstelling. Aan boord vind je enkel Economy class. InsideFlyer was aanwezig bij de eerste vluchten van de Antwerpse airline.

Op dit moment staat het Fokker 50 toestel geparkeerd bij haar Zweedse eigenaar totdat vluchten weer mogelijk zijn. Air Antwerp is overigens opgericht door CityJet en KLM. Laastgenoemde is momenteel de enige aandeelhouder.

Fokker 50 van Air Antwerp (Bron: Air Antwerp)
Fokker 50 van Air Antwerp (Bron: Air Antwerp)

Voorlopig geen vluchten

Air Antwerp richt zich voornamelijk op zakelijk verkeer. Door de Coronacrisis is juist die doelgroep al langere tijd gekluisterd aan het thuiskantoor. Het is ook niet te verwachten dat het zakelijke verkeer snel weer op gang komt. Dit zal mede de reden zijn dat Air Antwerp heeft besloten om het hervatten van de dienstregeling nog langer uit te stellen. Op de eigen website maakt de maatschappij bekend naar verwachting pas na de zomer weer te gaan vliegen. De situatie wordt in augustus 2021 opnieuw geëvalueerd.

Het blijft wel mogelijk om vluchten te boeken voor de periode na de zomer. Air Antwerp zegt echter de dienstregeling niet te kunnen garanderen. Die zal uiteraard afhankelijk zijn van de dan geldende maatregelen en reisrestricties. Op vluchten van Air Antwerp is het overigens ook mogelijk om Flying Blue Miles en XP te verdienen. Hiervoor is het wel belangrijk om een Air Antwerp vlucht met KL-nummer te boeken.

Als eventuele geboekte vluchten wijzigen dan krijgen reizigers hiervan een bericht via e-mail. Reizigers waarvan de vlucht geannuleerd wordt kunnen contact opnemen met de klantenservice van Air Antwerp. Zij kunnen een nieuwe vlucht boeken of krijgen een voucher of contante uitbetaling aangeboden. Bestaande boekingen zijn te wijzigen zonder extra kosten. De ticketprijs is echter niet terugbetaalbaar als deze niet geannuleerd wordt door de airline.

Meer over COVID-19 maatregelen van Air Antwerp lees je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *