Air Antwerp stelt vluchten Londen uit tot maart

Air Antwerp stelt vluchten Londen uit tot maart

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Wat een veel bevlogen route had moeten worden, ligt inmiddels stil. Air Antwerp startte vanaf 2019 met het aanbieden van vluchten tussen Antwerpen Airport en London City Airport. Dagelijks waren er verschillende vluchten tussen de beide steden. Vanuit zowel Nederland als ook België kon je gemakkelijk naar de bruisende hoofdstad in het Verenigd Koninkrijk. Maar toen kwam corona, volgden allerlei restricties en kwamen de vluchten tot stilstand. Air Antwerp vliegt sinds december niet meer op Londen en dit wordt zeker tot maart uitgesteld.

Bruisende start

Halverwege september 2019 startte Air Antwerp met haar eerste vluchten vanaf Antwerpen Airport. De vluchten werden uitgevoerd met een Fokker 50. Per vlucht kunnen er 50 reizigers mee in een 2-2 configuratie. De maatschappij biedt alleen een economy-product aan. De bedoeling was om per jaar zo’n 60.000 reizigers te vervoeren. Bij aanvang van de vluchten ging het goed. Maar na het uitbreken van de coronapandemie zakte de boel snel in. Zeker ook nu met de huidige restricties het zo goed als onmogelijk is om het Verenigd Koninkrijk in te komen. Daarom besloot de maatschappij eerder al om niet te vliegen tot eind december 2020.

Air Antwerp stelt vluchten Londen uit tot maart

Aan de grond tot maart

De periode waarin niet meer naar de Engelse hoofdstad gevlogen gaat worden, zal dus verlengd worden. Air Antwerp stelt alle vluchten naar Londen tot zeker begin maart dit jaar uit. Dit heeft voornamelijk te maken met het feit dat reizigers vanuit het Verenigd Koninkrijk een negatieve PCR-test moeten tonen en daarna in quarantaine moeten. Ook reizigers naar het Verenigd Koninkrijk moeten aan allerlei voorwaarden voldoen. Door de lage vraag naar vluchten heeft de maatschappij dan ook besloten om de vluchtuitvoering tussen Antwerpen en Londen voorlopig te staken. Vooralsnog zal de eerste vlucht vanaf 1 maart 2021 weer worden uitgevoerd. Echter is dat natuurlijk ook geheel afhankelijk van de situatie die dan geldt.

Bron & Beeldmateriaal: Air Antwerp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *