Brussels Airport opent vierde teststraat2 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De luchthaven Brussels Airport heeft een nieuwe teststraat geopend om reizigers te testen op het Coronavirus en hen te informeren over de quarantaineregels. De Belgische overheid heeft de mogelijkheden om bij aankomst te testen uitgebreid om de verspreiding van het Coronavirus verder te beperken. De nationale luchthaven van Nederland, Schiphol, draaide eind vorig jaar een proef met een teststraat van de GGD, maar zette dit na de proefperiode niet voort.

Brussels Airport

In België is het verplicht om bij aankomst na een reis van twee dagen of meer in quarantaine te gaan. Het gaat dan om landen waar het aantal bestemmingen hoog is. Belgen die terugkeren van een reis moeten op de eerste en zevende dag een Coronatest laten afnemen.

Aankomende reizigers op Brussels Airport kunnen gebruiken maken van één van de vier teststraten. De nieuwste ‘drive-in’ teststraat ging afgelopen zondag open.

30% getest

Ruim 30% van de 15.000 gearriveerde reizigers afgelopen weekend is getest. Passagiers onder de 12 jaar hoeven niet getest worden. Passagiers die niet over de Belgische nationaliteit beschikken moeten voor vertrek naar België een negatief testresultaat kunnen overleggen. Een test bij aankomst is dan ook niet nodig. Voor de teststraten werkt de Belgische luchthaven samen met Ecolog en Eurofins. Daarnaast ondersteunt het Belgische Rode Kruis.

Vierde teststraat geopend bij Brussels Airport (Bron: Brussels Airport)
Vierde teststraat geopend bij Brussels Airport (Bron: Brussels Airport)


In Brussel is het al sinds september mogelijk voor reizigers om zich te laten testen. De eerste teststraat is vooral bedoeld voor vertrekkende reizigers. Voor inkomende reizigers is er een Test Centre in de Aankomsthal (level 2) en bij het busstation (level 0). De nieuwste optie is dus de drive-in teststraat. De Coronatests zijn mogelijk tussen 3.30 uur in de ochtend tot middernacht. Er is een capaciteit van 500 tests per uur.

Schiphol

In tegenstelling tot het vliegveld van Brussel is er in Amsterdam op de luchthaven geen enkele mogelijkheid voor een Coronatest. De teststraat die eind vorig jaar in augustus werd opgezet is na een maand weer gesloten en kreeg geen vervolg. Dit besluit kreeg veel kritiek vanuit de politiek. Dit heeft de GGD en Schiphol echter niet op andere gedachten gebracht. Nu ook in Nederland de situatie nog niet stabiel is én er een Engelse variant van het virus rondwaart zou dat wellicht geen slecht idee zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *