Emirates’ Premium Economy als eerste naar Londen

Emirates ontvangt nieuwe A380 en Premium Economy in december

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Afgelopen week presenteerde Emirates haar nieuwste Airbus A380, voorzien van haar nieuwste aanwinst. Emirates voegt namelijk op verschillende toestellen haar nieuwe Premium Economy cabine toe. De Airbus A380 die half december geleverd is aan de maatschappij is de eerste met deze nieuwe cabine. Londen zal de eerste bestemming zijn waar de maatschappij op zal vliegen met dit nieuwe toestel, en met dus de Premium Economy van Emirates.

Premium Economy

De maatschappij heeft lang aangegeven geen Premium Economy cabine te willen, maar is toch overstag gegaan. Met dit nieuwe product willen ze klanten aan zich blijven binden. Bijvoorbeeld reizigers die graag wat meer comfort en luxe willen dan Economy, maar zich geen Business Class kunnen of willen veroorloven. En die keuze wordt niet alleen gemaakt bij Emirates, ook KLM zal vanaf 2022 Premium Economy introduceren. Op deze manier kun je bij bijvoorbeeld KLM of Air France een ticket boeken die geheel in Premium Economy is. Nu is dat niet het geval, omdat Air France wel Premium Economy aanbiedt, maar KLM niet. Een deel van de reis zal nu dus nog worden afgelegd in Economy en een deel in Premium Economy.

De A6-EVN, de nieuwste Airbus A380 van Emirates, is dus voorzien van Premium Economy. Niet alleen Premium Economy is in dit toestel nieuw, ook zijn er kleine veranderingen in de overige producten. Zo is bijvoorbeeld de First Class cabine ruimer en zorgt dit voor net wat meer comfort en privacy. Het aantal Economystoelen is teruggebracht van 426 stoelen naar 338.

Deze diashow vereist JavaScript.

A380 naar Londen

Premium Economy is te vinden op het onderste dek van de A380. Het bestaat uit 56 stoelen, in een 2-4-2 opstelling. De nieuwe stoel geeft veel comfort gedurende je reis. In dit artikel kun je alles over de nieuwe cabine nalezen.Dit is Emirates nieuwste product - Premium Economy

Het was nog even onduidelijk op welke route de A380 ingezet zou gaan worden, maar inmiddels heeft Emirates dit aangekondigd. Het nieuwste toestel van Emirates met Premium Economy zal namelijk ingezet worden op de route Dubai (DXB) – Londen Heathrow (LHR). De route wordt dagelijks meerdere malen per dag uitgevoerd. Een van de vluchten zal dus door de A6-EVN worden uitgevoerd.

Emirates' Premium Economy als eerste naar Londen
Emirates’ Premium Economy als eerste naar Londen

Op dit moment kun je Premium Economy nog niet boeken. Een reis in Economy, Business of First Class wel. Frequente Emirates reizigers hebben kans dat de maatschappij hen een gratis upgrade naar Premium Economy aanbiedt. Op dit moment is de A6-EVN namelijk het enige toestel met het nieuwste product. Het is onwaarschijnlijk, maar vlieg je binnenkort vanuit Londen naar Dubai, dan is het dus mogelijk dat je in het nieuwste toestel plaats neemt. Het toestel wordt de komende tijd ingezet op de vlucht met vluchtnummer EK003/EK004. Deze vertrekt om 14.30u vanuit Dubai met aankomst 18.20u in Londen. Vanuit Londen vertrekt het toestel om 20.20u en een dag later om 07.20u arriveert het toestel weer in Dubai. De eerste vlucht is vandaag, 4 januari 2021 en is hier te volgen.

Bron & Beeldmateriaal: Emirates

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *