Dit is Emirates’ nieuwste product – Premium Economy

Dit is Emirates nieuwste product - Premium Economy

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Begin december arriveerde een nieuwe Emirates Airbus A380, dit toestel was nog zonder het nieuwste product. Afgelopen week ontving de maatschappij weer een nieuwe A380. Naast First, Business en Economy Class komt er een vierde cabine aan boord bij de maatschappij. Emirates voegt namelijk in haar nieuwste Airbus A380 de Premium Economy cabine toe, en zo ziet deze cabine eruit.

Aanpassingen

De nieuwste Airbus A380 is dus voorzien van Emirates nieuwste product, de Premium Economy. In het toestel zijn kleine aanpassingen aan de andere producten toegepast. Zo is de First Class cabine ruimer en zorgt dit voor net wat meer comfort en privacy.

Deze diashow vereist JavaScript.

In de Business en Economy Class zijn geen grote veranderingen. De grootste verandering in de Economy Class is het aantal stoelen. Deze zijn teruggebracht van 426 stoelen naar 338. Dit was nodig om plaats te maken voor de Premium Economy van de maatschappij. Verder zijn de stoelen lichter en zijn alle zitplaatsen voorzien van ‘ice’, het inflight entertainmentsysteem van Emirates.

Deze diashow vereist JavaScript.

Premium Economy

Het nieuwste product van Emirates bevindt zich op het benedendek van de Airbus A380. Helemaal voorin is de Premium Economy, bestaande uit 56 stoelen, in een 2-4-2 opstelling te vinden. De Premium Economy-stoel is 48 cm breed en heeft een recline van 20 cm. Door deze ruime recline kom je in een comfortabele wiegpositie terecht. Ook is er een ruime pitch (ruimte met de stoel voor je) van bijna 102 cm.Dit is Emirates nieuwste product - Premium Economy

Er is gekozen voor een créme kleurige bekleding, gemaakt van leer. Dit is ook terug te vinden in de Business Class bij Emirates.Dit is Emirates nieuwste product - Premium Economy

Elke stoel is voorzien van een verstelbare hoofdsteun, kuitsteun en voetsteun. Ook is er een 13.3” scherm met het ice inflight entertainmentsysteem erop. Tot slot zijn er oplaadmogelijkheden rondom de stoel en een groot (inklapbare) eettafel.

Deze diashow vereist JavaScript.

In de Premium Economy cabine van Emirates op deze nieuwste Airbus A380 zijn 3 toiletten voor de reizigers. Achter de Premium Economy bevindt zich de Economy cabine met 338 stoelen. Op de bovenste etage vind je 14 First Class cabines en 76 Business Class-stoelen en natuurlijk ‘Lounge’ achterin het vliegtuig.

Uitbreiding en routes

Op dit moment wacht Emirates nog op haar laatste 5 Airbus A380 toestellen. Deze zullen in 2021 en 2022 nog geleverd worden. Ook hier zal de Premium Economy cabine worden uitgerold. Vanaf 2023 verwacht de maatschappij haar eerste Boeing 777X te mogen ontvangen. Op verschillende exemplaren zal ook hier Premium Economy worden geïnstalleerd. Voor nu is het nog onduidelijk of ook oudere A380 toestellen uit de bestaande vloot de cabine zullen ontvangen. De maatschappij geeft aan dit momenteel te onderzoeken. Emirates ontvangt nieuwe A380 en Premium Economy in december

Vooralsnog heeft dus alleen de laatste variant, de A6-EVN, de nieuwste Premium Economy cabine geïnstalleerd. Tot dat er voldoende aanbod is, zal de Premium Economy gratis aangeboden worden aan frequente reizigers bij Emirates. Je kunt nu dus nog geen Premium Economy vliegticket boeken. Het is nu nog onduidelijk op welke routes het toestel ingezet zal gaan worden. Vanwege de coronapandemie en de daarbij horende vraag naar vliegreizen worden er toch al minder toestellen ingezet. Zodra meer bekend is over de routes, zal dat hierop InsideFlyer te lezen zijn.

Bron & Beeldmateriaal: Emirates

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *