December Kadootje: Premium Economy in nieuwe A380 Emirates3 min leestijd

Emirates ontvangt nieuwe A380 en Premium Economy in december

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Ook in tijden van crisis worden er vliegtuigen afgeleverd aan luchtvaartmaatschappijen. Al staan de afleveringen op een laag pitje. Zo staan er tal van vliegtuigen gereed voor aflevering bij de fabrieken van Boeing en Airbus. Toch heeft Emirates haar 116e Airbus A380 ontvangen. Later deze maand ontvangt Emirates nog twee A380 toestellen, waarvan één met het lang verwachte Premium Economy aan boord.

Paradepaardje

Waar Lufthansa, Air France en Hi Fly gedag zeggen tegen de A380, blijft Emirates graag vliegen met de Airbus A380. Natuurlijk ook omdat een groot deel van de vloot uit dit type toestel bestaat. Op 4 december is de nieuwste telg toegevoegd aan de vloot van Emirates. De A6-EVL vertrok op 4 december vanuit Hamburg Finkenwerder Airport (XFW), waarna het toestel na bijna vijfeneenhalf uur arriveerde in Dubai (DXB). Het toestel vloog tevens gedeeltelijk op duurzame brandstof. Emirates ontvangt nieuwe A380 en Premium Economy in december
Tim Clark, CEO van Emirates, geeft aan dat de A380 een succesvol toestel voor de maatschappij blijft. Onder andere vanwege de beperkte slots op luchthavens, biedt dit type toestel meer mogelijkheden dan bijvoorbeeld een triple seven, A330 of Dreamliner.

Herstart

In oktober van dit jaar stuurde de maatschappij nog haar eerste A380 met pensioen. Het werd naar Toulouse gevlogen waar het ontmanteld werd.

emirates, a380
Toestel A6-EDB is de eerste A380 die Emirates met pensioen stuurt. (bron: onemileatatime)

Een groot deel van de rest van de A380 vloot heeft een behoorlijke tijd aan de grond gestaan. Emirates vliegt momenteel met de A380 weer naar Moskou, Parijs, London Heathrow en bijvoorbeeld Caïro. Niet alleen voert Emirates met de A380 nu passagiersvluchten uit. De vrachtdevisie van Emirates heeft namelijk enkele Boeing 777-300’s omgetoverd tot minivrachttoestellen. Hierdoor kan de maatschappij nu ook in de cabines cargo vervoeren. Hierdoor voorzien ze nu in de toegenomen vraag naar cargovluchten.Emirates haalt stof van A380 en zet ze in voor cargo

Introductie Premium Economy

Eerder dit jaar hintte de topman van Emirates, Tim Clark, al op de introductie van een nieuw product aan boord. Namelijk Premium Economy op onder andere de A380 van Emirates. Daarover kan je hier meer lezen.

In de tussentijd is het wat rustig gebleven, maar de eerste A380 met Premium Economy komt er snel aan. In december van dit jaar zullen namelijk nog twee toestellen geleverd worden. Eén daarvan zal met het nieuwe premium product worden geleverd.

Emirates is dan de eerste maatschappij uit het Midden-Oosten die Premium Economy toch gaat introduceren. Er gaan verschillende geruchten de ronde over het nieuwe product. Zo zou de nieuwe stoel een recline van 10” hebben en is de pitch 38”. Ook is de stoel breder en is er een groter scherm voor het inflight entertainment.

Clark zegt het volgende over de Premium Economy:

We kijken ernaar uit om onze Premium Economy te introduceren, die de komende maanden haar debuut zal maken in een A380. De A380 zal het komende decennium ons vlaggenschip blijven en we zullen het toestel opnieuw inzetten op meer routes naarmate de vraag naar reizen toeneemt.

Op welke route(s) het toestel met Premium Economy ingezet gaat worden is nog onduidelijk. Maar het toestel zal in ieder geval dit jaar toegevoegd worden aan de vloot van Emirates.

Bron & Beeldmateriaal: Emirates

Reacties

  1. Peter Lee zegt

    Goed nieuws dat EK Premium economy op de A380 gaat introduceren. benieuwd waar aan boord dit komt, waarschijnlijk waar nu de First Class is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *