KLM stuurt een van de laatste B747-400combi’s naar de Verenigde Staten

KLM

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Vanochtend is een van de laatste drie KLM B747-400combi toestellen naar de Verenigde Staten vertrokken. Het toestel met registratie PH-BFT is vanochtend vertrokken naar Chicago met vluchtnummer KLM747. In Chicago worden een aantal formaliteiten afgehandeld alvorens het toestel verder vliegt naar Kansas City.

Deze Jumbo Jet toestellen van KLM worden vervangen door de nieuwere Boeing 787 Dreamliners, evenals de Boeing 777 toestellen in de vloot. Benieuwd naar onze ervaringen met de Boeing 747 van KLM? Lees dan onze KLM reviews over dit toestel.

KLM – B747-400combi met pensioen (PH-BFT)

Het toestel draagt de naam ‘City of Tokyo’ en kwam op 15 mei 1997 bij de vloot van KLM. De laatste commerciële vluchten werden uitgevoerd als onderdeel van de speciale luchtbrug tussen Nederland en China. De B747-400combi had meer ruimte voor vracht vergeleken met de reguliere versie. De extra vracht kon achter de passagiersstoelen op het reguliere dek geplaatst worden.

Op Schiphol staan nu nog twee B747-400combi toestellen, de PH-BFV en de PH-BFW. De B747-400 toestellen die volledig voorzien waren van passagiersstoelen zijn al eerder met pensioen gestuurd.

KLM Cargo, dat alleen vluchten uitvoert met vracht, blijft nog wel vliegen met de B747. Daarvan zijn er drie in KLM kleuren in dienst:

B747-400 Cargo / Martinair PH-CKA
B747-400 Cargo / Martinair PH-CKB
B747-400 Cargo / Martinair PH-CKC

GCmap B747-400combi KLM

Virtueel rondkijken in de B747-400 toestellen

Na deze laatste vluchten blijft het nog wel mogelijk om virtueel door het toestel te lopen. Het is namelijk zowel mogelijk om via je muis als telefoonbewegingen door het toestel te bewegen. Daarnaast is er een VR optie voor mobiele apparaten. Je dient dan wel te beschikken over een speciale houder. Doordat je door het hele vliegtuig kunt lopen, kun je ook plekken zien die je normaal niet ziet. Zo is het mogelijk om de cockpit volledig te bekijken, maar helaas niet de crew rests. In deze ruimte met bedden verblijft de KLM cabinebemanning als deze rust.

Je kunt een kijkje nemen in deze toestellen via deze link voor de reguliere B747-400 en via deze link voor de B747-400combi. Het is ook mogelijk om door de andere toestellen van de luchtvaartmaatschappij te lopen. Meer informatie daarover kun je ook in dit artikel vinden.

KLM B747 ©markwagtendonk/KLM

Afbeelding ©KLM/markwagtendonk/GreatCircleMapper

Reacties

  1. Peter Lee zegt

    Wat jammer dat de BFT nu ook onderweg naar de sloophamer is. Ik heb vele uurtjes doorgebracht op de upperdeck. Helaas was de vernieuwde business class niet wat ik gehoopt had en ben ik daarom overgestapt naar DELTA maar met wat minder tupperware meubilair en een caré opstelling was ik zeker tot het einde een trouwe passagier gebleven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *