Martinair kiest voor Airbus A350F als opvolger van Boeing 7471 min leestijd

Martinair kiest voor Airbus A350F ©KLM

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Martinair heeft vier Airbus A350F toestellen besteld bij Airbus. Deze vier toestellen gaan de huidige Boeing 747-freighters vervangen die nu in de vloot zitten. Martinair is onderdeel van de KLM Groep.

Martinair vervangt met Airbus A350F de Boeing 747

De vier Airbus A350F toestellen stoten ongeveer 40% minder CO2 uit dan de huidige toestellen. Het nieuwe vrachtvliegtuig maakt ook 50% minder geluid. De nieuwe vliegtuigen vervangen vanaf de tweede helft van 2026 de huidige Boeing 747 vloot. We zullen de 747s de komende tijd dus nog wel regelmatig zien.

De Airbus A350F is de vrachtvariant van de passagiersversie van dit toestel. KLM heeft de passagiersvariant niet in haar vloot, maar partner Air France wel. De nieuwe Airbus A350F toestellen voor Martinair worden voorzien van efficiënte Rolls-Royce Trent XWB-97-motoren.

Martinair vracht ©KLM

Marjan Rintel, KLM CEO, vindt het vooral belangrijk dat de toestellen minder CO2 en geluid veroorzaken:

Vlootvernieuwing is een belangrijk onderdeel van de KLM-ambitie om te verduurzamen. Daarin nemen we onze verantwoordelijkheid. We willen minder CO2 uitstoten vanwege het klimaat en het geluid verminderen voor omwonenden. Met de A350F daalt de CO2 met meer dan 40% en het geluid met 50% vergeleken met hun voorgangers. Dat is de reden dat we besloten hebben deze order eerder te plaatsen dan aanvankelijk gepland. In plaats van in 2027, zullen we vanaf het najaar van 2026 de freighters vervangen. We versnellen hiermee de verduurzaming van KLM.

De nieuwe toestellen kunnen maximaal 108 ton vervoeren. Het toestel is geschikt voor diverse soorten vracht, van versproducten en farmaceutische producten tot het vervoeren van paarden.

Marinair Boeing 747 ©KLM

Afbeeldingen ©KLM/Mark Wagtendonk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *