Air France neemt 20e Airbus A350 in ontvangst2 min leestijd

Airbus A350 van Air France (Bron: Air France)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Deze week nam Air France haar 20e Airbus A350 in ontvangst. De Franse nationale maatschappij bestelde in totaal 38 A350s ter vernieuwing van de vloot, dat betekent dat er nog 18 nieuwe toestellen van dit type bijkomen. Het nieuwe vliegtuig draagt net als de andere A350s een Franse plaatsnaam, voor dit toestel is dat ‘Angers’ geworden.

Vlootvernieuwing

Al in 2019 begon de levering van de nieuwe generatie long haul toestellen aan Air France. De nieuwe vliegtuigen vervangen onder meer de verouderde Boeing 777-200. De laatste nieuwe A350 moet in 2025 voor Air France gaan vliegen. In 2030 moet 70% van de Air France vloot uit ‘new generation’ vliegtuigen bestaan. Dat zijn naast de Airbus A350s ook de Boeing 787 Dreamliner en de Airbus A220. Air France investeert naar eigen zeggen 1 miljard euro per jaar in vlootvernieuwing.

Alhoewel de Airbus A350 natuurlijk veel kleiner is dan bijvoorbeeld de inmiddels uitgefaseerde A380, is het toestel wel flexibeler in te zetten. De A380 kom namelijk niet overal langen. Bovendien is de A350 een stuk comfortabeler voor de reiziger. Bijvoorbeeld door de grotere ramen, verbeterde cabinedruk, het nieuwe verlichtingsconcept voor elke fase van de vlucht en WiFi aan boord. Verder is het brandstofverbruik per passagier tot 25% lager dan vergelijkbare oudere vliegtuigen.

De 20e A350 voor Air France

Het nieuwe vliegtuig rolde deze maand uit de Airbus fabriek in het Franse Toulouse. De zogenaamde ferry flight naar Parijs-Charles de Gaulle was vorige week. De eerste commerciële vlucht is inmiddels ook uitgevoerd. Het gaat om de AF480 naar Lima van zaterdag 26 november. De nieuwe Airbus A350-900 is geregistreerd als F-HTYT en draagt de naam ‘Angers’. Angers is een stad in het westen van Frankrijk, vlakbij Nantes. Andere vergelijkbare vliegtuigen kregen namen als Toulouse, Lyon, Nice en Marseille.

Nieuwe economy A350 Air France

Air France A350 bestemmingen

De Airbus A350 beschikt over 324 stoelen in drie reisklassen. Er zijn 34 plekken in Business Class, 24 in Premium Economy en 266 in Economy Class. Deze winter vliegt Air France met dit toestel vanuit Parijs-Charles de Gaulle (CDG) naar de volgende bestemmingen:

  • Noord-Amerika: Atlanta, Chicago, Miami, Seattle en Montréal,
  • Latijns-Amerika: Mexico City, San José, Lima, São Paulo, Bueno Aires, Santiago de Chile,
  • Afrika: Conakry, Bamako, Brazzaville, Kinshasa, Caïro,
  • Midden-Oosten / Azië: Tel Aviv, Beiroet, Delhi en Bangalore.

Bron afbeeldingen: Air France

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *