Status Challenge bij American Airlines voor Topbonus leden

American AIrlines 767

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Voormalig Oneworld elite leden van Topbonus konden na het failliet van de maatschappij en de royering uit de alliantie terecht bij onder andere Finnair, Iberia en British Airways voor een status match of challenge. Ook American Airlines AAdvantage schijnt op verzoek een status challenge aan te bieden aan Airberlin passagiers. De challenge is tot en met Executive Platinum, of te wel Oneworld Emerald status. Je dient contact op te nemen met de customer service AAdvantage en een match aan te vragen.

Volgens Loyaltylobby zijn de vereisten als volgt:

  • AAdvantage Gold: 7500 Elite Qualifying Miles of 8 segmenten én 1000 Elite Qualifying Dollars
  • AAdvantage Platinum: 12.500 EQMs of 16 segmenten én 2,000 EQDs
  • Advantage Executive Platinum 35.000 EQMs of 40 segmenten én 4000 EQDs

Hiervoor heb je 90 dagen de tijd. Als je aan de eisen voldoet is de status geldig tot en met 31 januari 2019. Executive Platinum leden krijgen ook de systemwide upgrades. Normaal vraagt American Airlines een paar honderd dollar voor een challenge.

American Airlines Status Challenge

Volgens deze vereisten lijkt het er dus op dat je ook moet voldoen aan de minimum uitgaven met de Elite Qualifying Dollars. Dit kan een heikelpunt zijn als je met partner maatschappijen vliegt.

Er is geen directe match en de vereisten zijn ook misschien niet heel makkelijk, maar AAdvantage is een toegankelijker programma dan bijvoorbeeld S7 Rewards of Royal Jordanian Plus. Als je aan de (dollar uitgave) eisen kan voldoen binnen 90 dagen dan is een match tot aan Oneworld Emerald het overwegen waard.

Reacties

  1. Roel zegt

    Net te laat, ben net afgelopen week met United naar de VS gevlogen. Die hebben mij gematched naar Premier Platimun (Star Alliance Gold), ook met een challenge, waarbij EQD en EQM t/m eind January behaald moeten worden. Haast niet te doen op 1 retour vlucht uiteraard, zeker als er bij 6 vluchten 3 code-shares zitten met Lufthansa…

    Mijn Iberia match is na dik 4 weken nog niet rond, kreeg een mail dat het langer ging duren vanwege de vele aanvragen. Op dit moment is de Turkish Airlines match nog de beste gebleken. Nu Lufthansa of KLM nog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *