Airberlin verlaat Oneworld; Topbonus status wordt ongeldig1 min leestijd

AirBerlin Topbonus Topdeals

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Airberlin verlaat met ingang van 28 oktober de Oneworld alliantie. Die dag staakt Airberlin uiterlijk ook al haar vluchtoperaties naar een eerder aangekondigd faillissement. Ook dochter maatschappij Nikki verliest haar Oneworld lidmaatschap. Volgens de alliantie betekent dit dat het globale Oneworld netwerk ongeveer een dozijn bestemmingen verliest; voornamelijk regionale steden in Duitsland en Oostenrijk en vakantiebestemmingen rond de Middellandse Zee.

Oneworld, British Airways, avios, Japan, Japan Airlines, China,
28 oktober verdwijnt AB van deze lijst

Frequent flyers verliezen status

Het faillissement van Airberlin, met daaraan gekoppeld dat van Topbonus, en het intrekken van het lidmaatschap van Oneworld houdt in dat met ingang van 28 oktober elite status (Ruby, Sapphire of Emerald) van Topbonus niet meer geldig is. Alle voordelen zoals loungetoegang, extra bagage en voorkeursstoelen maar ook priority voorrang bij de partnermaatschappijen kunnen niet meer gebruikt worden. Tot en met 27 oktober kunnen Topbonus leden hier nog wel gebruik van maken.

Er zijn verschillende Oneworld frequent flyer programma’s die leden van Topbonus nu een tier match aanbieden. De promotie van Finnair is weer live, waarmee je een match kan krijgen naar Ruby en een challenge naar Sapphire. De match van Iberia is het meest genereus, met een instant match tot en met Sapphire. Helaas is dit alleen voor nieuwe leden.

Ook British Airways en Royal Jordanian bieden een tier match aan. Details hiervan lees je binnenkort op de frontpage.

Buiten Oneworld zijn er geen publieke status matches. Die van Flying Blue blijkt targeted. Het wordt interessant of Lufthansa Topbonus leden iets aan gaat bieden, of dat de Duitse airline verwacht dat voormalige Airberlin passagiers vanzelf naar Lufthansa overstappen.

Reacties

  1. Roel de Vries zegt

    Het is niet waar dat buiten OneWorld er geen statusmatch wordt aangeboden. Ik heb mijn TopBonus Platinum naar TK Miles&Smiles Elite (Start Alliance GOLD) gematched.

    Het is een challenge, voor het eind van het jaar moet ik 1 international vlucht hebben gevlogen. Die staat gepland voor volgende week, waarna als het goed is mijn status voor een jaar geldig is.

    Het matchen zelf gaat via de TK website via het feedback form en had in mijn geval nog een push via Facebook nodig om het voor elkaar te krijgen. Maar het kan wel en er zijn meer mensen die dit al gedaan hebben. Het lijkt er alleen wel op dat ze alleen maar TB platinum matchen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *