Finnair status challenge voor Airberlin en Lufthansa leden1 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Met het zeer waarschijnlijke faillissement van Airberlin en loyalty programma Topbonus in het vooruitzicht lijkt er een gat te ontstaan voor Oneworld frequent flyers in continentaal Europa. Nadat bleek dat Topbonus al geen miles meer laat sparen of besteden was het afwachten totdat een andere airline de frequent flyers met een status match over wil nemen. Finnair heeft een combinatie van een status match en status challenge opgestart met een duidelijke focus op de Duitse markt. Elite leden van Topbonus en Miles&More kunnen gelijk een match krijgen naar Finnair Plus Silver, oftewel Oneworld Ruby. Topbonus Gold en Platinum en Miles&More Senator en HON Circle leden kunnen nog verder meedoen aan een status challenge om Gold te verkrijgen, wat gelijk staat aan Oneworld Sapphire.

finnair status challenge

Instructies

Om te beginnen moet je je hier (klik) registreren met je Finnair Plus nummer. Binnen 24 uur ontvang je een email waarin Finnair om de volgende documenten ter validatie vraagt:

  • Copy of a valid topbonus or Miles & More tier card
  • Copy of the last 12 months’ topbonus or Miles & More mileage summary
  • Finnair Plus membership number

Zo wil de maatschappij zien of je echt een interessante klant bent. Als alles klopt krijg je binnen 1-2 weken Finnair Plus Silver.

Ga je voor Finnair Plus Gold dan heb je tot 31 maart 2018 de tijd om 40.000 tier points of 23 vluchten te sparen; de helft van de normale hoeveelheid.

Deze actie kan ieder moment worden gestopt.

Ga jij voor de challenge of alleen de match? Laat het ons weten in de reacties!

Reacties

  1. Roel de Vries zegt

    Als je veel vanaf DUS vliegt in Europa is OneWorld niet zo goed meer nu AirBerlin weggevallen is. Als je vaak richting Finland of Baltische landen gaat dan kan dit een optie zijn, of als je vaak met BA naar de VK gaat, maar anders lijkt het me geen goede match. Ga hem zelf niet aanvragen ook. Laat het een voorbeeld voor KLM en LH zijn 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *