Airberlin schorst verdienen en besteden van Topbonus miles2 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Een nieuwe ontwikkeling in de nasleep van de insolventie aanvraag door Airberlin. Op de eigen website heeft de maatschappij de links naar het Topbonus frequent flyer programma verwijderd. Wie direct naar de Topbonus site, https://topbonus.airberlin.com/web/tb, gaat krijgt de volgende melding te zien:

We cannot currently (since Saturday, 19. Aug.17) guarantee that your miles will be credited. We have had to suspend mileage accruals and redemptions pending clarification of the situation.

We are working hard to resolve the matter as soon as possible and hope for your understanding.

Thank you for your patience.

Topbonus schort dus tijdelijk de mogelijkheid tot het verdienen en besteden van Topbonus miles op. Snel na de insolventie aanvraag werd de mogelijkheid om award tickets te boeken al geblokkeerd. De Reward Shop was ook onbereikbaar, volgens de klantenservice voor gepland onderhoud. Hier lijkt nu dus toch meer achter te zitten.

promo award bonusmiles bij Air Berlin
Met Topbonus miles kan je voorlopig nergens heen

Gaan miles verloren?

Topbonus zelf zegt dat ze aan het uitzoeken zijn wat voor gevolgen de insolventie aanvraag heeft op het programma. In een eerder artikel kon je lezen dat Topbonus eigenlijk een apart bedrijf is waarin Etihad een meerderheidsbelang heeft. Topbonus, geregistreerd in het VK, valt ook niet onder de aanvraag van uitstel van betaling. Voor award tickets moet er echter wel een luchtvaartmaatschappij achter zitten om de tickets uit te geven, en dat ligt nu dus plat. Wellicht kijken de curatoren of het op de een of andere manier mogelijk is het kapitaal van Topbonus toch aan te spreken. Vaak zijn frequent flyer programma’s winstgevend vergeleken met de bijbehorende luchtvaartmaatschappij. In het ergste geval kunnen miles verdiend voor medio augustus vervallen. Airberlin heeft namelijk ook de ticketvoorwaarden voor 15 augustus met terugwerkende kracht aangepast en ook EU compensatie claims voor vluchten voor 15 augustus zijn niet meer geldig. Dit is echter nog speculatief.

Was je van plan om je Topbonus account binnenkort te gebruiken voor het crediteren van miles? Dan zou ik dat overwegen. Zoals aangekondigd kan Topbonus niet garanderen dat je de miles bijgeschreven krijgt. Ben je een elite lid dan kan je ook op vertoon van je kaart gebruik maken van de Oneworld voordelen en bij een andere programma sparen. Heb je nog geen kaart ontvangen? Vraag die dan snel aan voor een mogelijke status match, mocht Airberlin toch failliet gaan.

Heb je een hoop Topbonus miles, dan zou ik die besteden bij de eerstvolgende gelegenheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *