American Airlines met Boeing 767 naar Philadelphia1 min leestijd

American AIrlines 767

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

American Airlines gaat met ingang van de zomerdienstregeling 2018, vanaf 26 maart, met een Boeing 767 vliegen op de route Amsterdam naar Philadelphia. Dat meldt Airlineroute. Nu vliegt AA nog met een Boeing 757, een narrowbody toestel, naar haar hub in Pennsylvania. .

Capaciteit upgrade

De upgrade van 757 naar 767-300 betekent een capaciteitstoename van zo’n 33 stoelen. Vooral in de Business Class groeit het aantal stoelen van 16 naar 28. De stoelen gaan volledig plat en zijn opgesteld in een 1-2-1 opstelling. In Economy zijn er eerst 21 ‘Main Cabin Extra’ stoelen met 4-5 inch meer beenruimte. Deze stoelen zijn gratis te reserveren voor Oneworld Sapphire en Emerald leden. De reguliere, vrij verouderde, Main Cabin heeft 160 stoelen met 31 inch aan pitch in een 2-3-2 opstelling. Helaas is hier geen individueel inflight entertainment beschikbaar. Passagiers zullen het met de overhead schermen moeten doen. In Business Class worden Samsung tablets uitgedeeld.

American AIrlines 767 business class
American Airlines business class cabine op de 767

Groei op Amsterdam

Ondanks de grote aanwezigheid van Skyteam, met KLM en Delta’s jointventure, krijgt American Airlines steeds meer voet aan de grond in Amsterdam. De recent gelanceerde route naar Dallas, die seasonal is, wordt volgend jaar geupgraded van een 767-300 naar een 777-200ER die ook een Premium Economy class en een persoonlijke entertainmentscherm biedt.

Het succes zal deels te danken zijn aan het feit dat AA ervoor kiest niet op populaire O/D routes te vliegen zoals New York-Amsterdam, waar Skyteam dominant is. In plaats daarvan wordt gericht op de hubs in Dallas en Philadelphia waarvandaan passagiers kunnen overstappen op vele bestemmingen binnen de VS en Noord- en Zuid-Amerika.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *