Goedkope British Airways business class naar Hong Kong2 min leestijd

british airways

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Onder het genot van een kop thee zat ik vanochtend wat met Google Flights te puzzelen. Volgend jaar wil ik naar Nepal en ik was op zoek naar business class tickets.  Helaas vond ik niks interessants richting Kathmandu, maar ik kwam British Airways vluchten tegen vanuit Brussel naar Hong Kong die leuk geprijsd waren.

Tickets zoeken

Met een tool als Google Flights is het makkelijk zoeken naar vluchten. Het enige wat je dient te doen is het vertrek- en eindpunt ingeven en Google doet de rest. Zoals je kan zien heb ik meerdere vliegvelden ingegeven als vertrekpunt. Op die manier krijg je vanzelf de goedkoopste startpunten.

british airways
Je kan meerdere startpunten opgeven

Vanaf het moment dat de parameters zijn ingegeven wordt automatisch een lijst met beschikbare tickets getoond. Naast de lijst krijg je ook een kleine wereldkaart te zien waar je op kan doorklikken.

british airways

Als we dan gaan kijken naar de zoekresultaten, dan zien we het volgende:

british airways
Aanzienlijke verschilllen!

British Airways springt er qua prijs uit. Indien je met Air France of KLM zou willen vliegen, dan ben je dik 300 euro meer kwijt voor je ticket. Vlieg je met Cathay Pacific, dan betaal je gewoon dubbel!

british airways

Op de heenweg vlieg je zelfs op de Airbus A380 van BA. Het is een leuke route om te vliegen én je kan er een leuk aantal Avios en Tier Points mee verdienen.

Beschikbaarheid

Ik weet niet of deze tickets deel uit maken van een bepaalde promotie of sale bij British Airways. Maar er is een relatief grote periode waarin deze tickets beschikbaar zijn. Ik heb tickets gevonden aan de bovenvermelde prijs tot in mei 2018!

Deze diashow vereist JavaScript.

Tickets kunnen geboekt worden via de grote gekende OTA’s (Online Travel Agency). Ik heb het geprobeerd via Momondo.nl en kwam zelfs nog iets goedkoper uit.

british airways

Zijn er mensen die interesse hebben in deze vluchten of hebben jullie misschien al tickets geboekt? Er zijn ook andere Europese steden om uit te vertrekken, maar Brussel bleek deze keer de goedkoopste optie te zijn.

Reacties

 1. Chris zegt

  Vervelende aan BA vind ik de betaalde stoelreserveringen. Tel je die er bij dan is KLM niet zoveel duurder meer.

  • Lionell Jansen Lionell Jansen zegt

   Hi Xandrios,

   Ik heb zelf nog niet het (on)plezier gehad om BA in business te vliegen, dus daar kan ik niet over oordelen. Ik geef enkel aan welke fares ik had gevonden. Als het goed is zijn er in het verleden wel een aantal reviews op onze site geschreven over British Airways business stoelen.

   Groeten & fijne avond nog!
   Lionell

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *