Oneworld status match bij Iberia voor Topbonus leden2 min leestijd

Iberia

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Nu het zeker is dat Airberlin haar operatie staakt – en Topbonus daar zeer waarschijnlijk in wordt meegesleurd – is er een nieuwe Oneworld maatschappij die een status match aanbiedt. Eerder kwam Finnair al met een status match/challenge en daarna ook Flying Blue. Het aanbod van Finnair omvatte ‘maar’ een match tot Silver en een challenge naar Gold. De match van Flying Blue bleek op een invitation-only basis te zijn en voor overige leden niet beschikbaar. Dan is het nieuwe tier match aanbod van Iberia Plus veel aantrekkelijker en toegankelijker. Het is ook officieel aangezien het op de Duitse Iberia site vermeld staat. In een notendop kunnen Silver leden van Airberlin Topbonus alsmede Lufthansa Miles & More Frequent Traveller leden een directe match aanvragen naar Iberia Silver (Ruby). Gold en Platinum leden van Airberlin en Senator en HON Circle leden van Lufthansa krijgen een match naar Oro/Gold (Sapphire). Naar het Oneworld Emerald niveau wordt niet gematched maar het is al erg genereus dat er direct naar Sapphire wordt gematched. Dit niveau komt met het belangrijkste voordeel voor veel frequent flyers: loungetoegang.

oneworld status match bij Iberia

Tier Match aanvragen

Ben je nog geen lid van Iberia Plus, vul dan dit formulier (klik) in. Deze dien je vervolgens met een foto van je Airberlin of Lufthansa kaart te sturen naar [email protected] . Binnen enkele dagen zou je een bevestiging van de match moeten krijgen. Voor nieuwe leden is het ook mogelijk om 1000 Avios te krijgen bij aanmelding als zij een verwijzing hebben van een huidig lid.

Het is niet duidelijk of en hoe bestaande leden ook in aanmerking kunnen komen. Heb je al een Iberia Plus account, dan kan je altijd je nummer en kaartfoto naar hetzelfde emailadres sturen.

Heb je Airberlin status dan adviseer ik om zo snel mogelijk een match bij Iberia aan te vragen. Ondanks de overname van Lufthansa van sommige onderdelen van Airberlin is het zeer onzeker of Topbonus nog toekomst heeft. Dit aanbod van Iberia is, zoals het er nu uit ziet, erg makkelijk en genereus en je behoudt status bij Oneworld. De Tier Match kan elk moment gestaakt worden, zoals ook bij Finnair, dus stuur snel je aanvraag in.

De precieze voorwaarden, zoals geldigheid van de status, zijn wel onduidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *