Registered Traveller Programme nogmaals vertraagd1 min leestijd

Registered Traveller Program Nederland

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het Registered Traveller Programme (RTP-NL) is wederom vertraagd. Eind vorig jaar maakten Schiphol, de Koninklijke Marechaussee en het Ministerie van Veiligheid en Justitie bekend dat ze met een programma kwamen waarmee paspoorthouders van bepaalde, niet-Europese landen na registratie ook gebruik konden maken van de automatische paspoortpoortjes op Schiphol. Voor Nederlandse staatsburgers maakt RTP-NL lidmaatschap van het Amerikaanse Global Entry mogelijk zonder FLUX lidmaatschap, waarmee je sneller de grens kan passeren in de VS.

Global Entry voor Nederlanders
Passeer in luttele minuten de grens met de kiosk en sla de rijen over

Lancering laat op zich wachten

In eerste instantie moest RTP-NL eind 2016 live gaan. Dit werd daarna begin 2017 en door de drukte op Schiphol werd het over de zomerperiode heen getild. In augustus leek het programma een stap dichterbij, toen Schiphol op de website aankondigde dat RTP in de herfst live ging, en applicaties voor Global Entry in oktober konden starten. Het is inmiddels medio oktober en er is nog niks opgestart. Navraag bij Schiphol bevestigde wederom een vertraging tot 2018. Een woordvoerder van het Ministerie van Veiligheid en Justitie meldt aan Insideflyer dat RTP medio januari volgend jaar gelanceerd wordt.

Voor sommige voormalige FLUX leden loopt hun Global Entry lidmaatschap wellicht binnenkort af. Het is dan ook heel vervelend dat er meer dan een jaar vertraging is met dit programma, zonder alternatief. Het is te hopen dat komende januari eindelijk gestart kan worden met dit reizigers-vriendelijke programma.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *