Nieuwsflits: Air Berlin verkocht aan Lufthansa

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De Duitse media berichten dat er een akkoord is over de verkoop van het failliete Air Berlin aan Lufthansa.  In de deal zouden 81 toestellen en zowat 3000 personeelsleden door Lufthansa worden overgenomen. Deze middag wordt het contract getekend.

Lufthansa betaalt naar verluid 200 miljoen Euro en heeft zich er ook toe verbonden de komende jaren 1.5 miljard Euro te investeren in Air Berlin.  Ook de dochtermaatschappijen Niki en het minder gekende LGW worden mee verkocht.  Eurowings zou naar verluidt het grootste deel van het binnenlandse netwerk van Air Berlin overnemen.  Naast Lufthansa had ook Easyjet interesse getoond in Air Berlin, maar eerder deze week al had Easyjet hun bod teruggebracht van 50 miljoen euro naar 30 miljoen.  Lufthansa trekt nu dus aan het langste eind en rijft het leeuwendeel van de maatschappij binnen.

air berlin A320

De CEO van Lufthansa, Carsten Spohr, verwacht dat de definitieve overname tot 3 maand op zich kan laten wachten. De Duitse en Europese overheden moeten nog de gevolgen op de concurrentie nagaan. En het spreekt voor zich dat er gevolgen zullen zijn. Met deze overname vergroot Lufthansa aanzienlijk haar reeds grote marktaandeel op de Duitse en Europese markt. Bovendien zal de maatschappij zo ook op de luchthaven van Berlijn Tegel de grootste speler worden.

Wat er met Topbonus, het frequent flyer programma van Air Berlin, gaat gebeuren is voorlopig nog niet duidelijk. Het lijkt aannemelijk dat er een status match zal komen voor de leden naar het Miles & More programma van Lufthansa.

Air Berlin stopt op 28 oktober met vliegen

Zoals we reeds eerder meldden staakt de maatschappij op 28 oktober haar vluchten.  Lufthanse en de low cost dochter Eurowings hadden al aangekondigd op heel wat van de Air Berlin routes te starten met het aanbieden van eigen vluchten. Ook zullen ze de zowat 60.000 Air Berlin passagiers die dreigen vast te zitten in het buitenland door het staken van de vluchten “voordelig geprijsde” tickets aanbieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *