Dubbele Avios bij British Airways (tot 31-12-2017)

dubbele avios bij british airways

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Je kunt dubbele avios bij British Airways verdienen dit laatste kwartaal. Moet je nog een vlucht boeken, dan kan dit een mooie aanleiding zijn om je punten bij British Airways te stallen.

Dubbele Avios bij British Airways

Om in aanmerking te komen voor de dubbele Avios, moet je eerst registreren. Dit kan op deze pagina. Je kunt daar ook de voorwaarden vinden. Verder is het volgende van belang om te weten:

  • Je krijgt dubbele avios op maximaal 8 segmenten;
  • Alleen op vluchten met een BA vluchtnummer. De vlucht mag wel uitgevoerd worden door Iberia, American of Finnair;
  • De actie is alleen van toepassing op vluchten die geboekt zijn na registratie;
  • Geldig t/m 31 december 2017.

In mijn ogen is het jammer dat bestaande boekingen niet geldig zijn voor de actie, maar helaas hebben we dat de afgelopen jaren vaker gezien. De bonus wordt berekend over het aantal Avios voor (eventuele) cabine- of elitebonus.

Als je een trans-Atlantisch ticket koopt bij British Airways, is het vaak mogelijk deze in een boekingsklasse te boeken waarbij je 50% Avios over de gevlogen afstand krijgt. Met de huidige bonus krijg je dan 100%, wat oude tijden van een economy mileage run enigszins doet herleven.

dubbele avios bij british airways
De “verdientabel” van British Airways

Dubbele Avios bij British Airways, conclusie

Het is altijd prettig om wat extra miles (Avios in dit geval) te kunnen verdienen. Avios zijn over het algemeen goedkoop verkrijgbaar, zoals via de Groupon actie. Daarom zou ik niet speciaal voor deze actie een reis boeken. Maar als je toch al plannen hebt om dit najaar nog een tripje te boeken, dan is dit mooi meegenomen. Ik vind het jammer dat reeds geboekte vluchten niet meetellen.

Het is altijd verstandig om tijdens het boeken goed op de boekingsklasse te letten. Vooral met deze actie maakt het nogal veel uit of je vlucht in de categorie “low” of “lowest” valt. Je kunt hier speciaal op zoeken met de “advanced routing codes” van ITA Matrix. Mocht je ITA Matrix nog niet goed kennen, lees dan eerst dit artikel.

Mocht je eerst eens willen zien wat je zoal met Avios kunt, lees dan deel 3 van de BA Executive Gids.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *