Mogelijk Flying Blue status match voor Topbonus leden

Nieuw statusniveau Flying Blue Ultimate

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Nadat Airberlin en Topbonus beide faillissement aanvroegen was het voor veel Topbonus elite leden de vraag waar zij nu met hun vluchten heen konden. Ervaringen uit het verleden hebben geleerd dat airlines uit dezelfde regio vaak een status match aan bieden om de frequente reizigers aan zich te binden. Finnair was de eerste maatschappij die Topbonus leden naar Silver matcht en verder een challenge aanbiedt. Boardingarea blogger Travelwithmassi meldt dat nu ook Flying Blue een status match aanbiedt!

UPDATE: De match schijnt alleen beschikbaar te zijn voor werknemers van bepaalde bedrijven die door Flying Blue direct getargeted zijn.

topbonus silver instant oneworld ruby
Bij Oneworld is Topbonus status vooralsnog geldig, maar leden doen er verstandig aan om naar andere programma’s over te stappen

Flying Blue status match (?)

Volgens de Duitse blogger is de match, die nog niet openbaar is, open voor Silver, Gold en Platinum leden van Airberlin Topbonus maar ook van Etihad Airways Guest. Om in aanmerking te komen voor status bij het programma van Air France en KLM moet je een email sturen naar mail.information.germany@airfrance.fr met bewijs van je status. Dit kan een kopie van je lidmaatschapskaart of een printscreen van je account statement zijn. Om te voorkomen dat vrijwel iedereen een status match aan gaat vragen, moet je bovendien een boeking bij Air France of KLM hebben. De status zou tot maart 2019 geldig zijn. Gedetailleerde voorwaarden zijn er niet. Ook is niet bekend welke status naar welk niveau wordt gematched, en of Platinum ook wordt weggegeven.

Zelf heb ik mijn Airberlin Gold status ingestuurd. Bij een succes zal ik hierover berichten. Ga jij ook een match aanvragen? Houd ons op de hoogte via de comments!

UPDATE: In een reactie op een email naar het hierboven genoemde adres stelt Air France dat ze via deze email niks kunnen betekenen.

Reacties

  1. Roel de Vries zegt

    Heb ik net een statusmatch gedaan bij TK om Star Alliance te vliegen! Denk dat ik die maar hou, als Lufthansa nu maar de Airberlin vluchten van DUS naar LAX of SFO overneemt, komt het wel goed voor mij 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *