American Airlines Vernieuwt Status Challenge2 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

American Airlines heeft haar AAdvantage loyaliteitsprogramma sinds vorig jaar drastisch aangepast. In deze serie nieuwsartikelen op InsideFlyer kun je er meer over lezen. Na deze wijzigingen is er nu ook een wijziging in de status challenge van de maatschappij. Vanaf heden is het mogelijk om een status challenge aan te vragen bij AAdvantage. Je kunt nu kiezen voor een:

  • Platinum challenge zonder een tijdelijke status voor $200
  • Platinum challenge met tijdelijke Gold status voor $400
  • Platinum challenge met tijdelijke Platinum status voor $500

American Airlines Status Challenge

Vanaf nu is het dus mogelijk om voor 200 of 300 US dollar een status te krijgen tijdens je challenge. Voorheen kreeg je alleen de status na het succesvol afronden van de challenge. Je kan echter ook kiezen voor de goedkoopste variant, waarbij je geen status van te voren krijgt.

Om de Platinum status challenge te voltooien moet je 12.500 elite qualifing miles of 16 elite qualifying segmenten en 2.000 qualing dollars verzamelen. Voorheen was er geen minimum bedrag wat je moest verzamelen om de status te voltooien.

Normaliter moet je voor Platinum status 6.000 elite qualifying dollars verzamelen, dus je hoeft tijdens de challenge hier maar 1/3e van te verzamelen. De Gold challenge heeft nu een doel van 7.000 elite qualifying miles of 8 segmenten, en 1.000 qualifying dollars. Als je daar aan voldoet krijg je dus een Gold status binnen het AAdvantage programma.

Je kunt de status challenge aanvragen door contact op te nemen met American Airlines. Het voordeel van deze challenge is dat je minder miles of segmenten en qualifying dollars hoeft te verzamelen. Daar staat echter wel tegenover dat je een X bedrag moet betalen voor de challenge.

Heb je momenteel een AAdvantage status? Dan heb je misschien wel een persoonlijke aanbieding ontvangen om deze tegen betaling te verlengen. In dit artikel kun je het aanbod van Lionell bekijken met een uitleg hoe dit precies werkt! Wil je weten hoe je op een goedkope manier American Airlines Premium Economy kan uitproberen? In dit artikel lees je de tips & tricks over de Premium Economy aan boord van de B787-9.

Ga jij gebruik maken van deze vernieuwde AAdvantage challenge? Laat het hieronder of op ons forum weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *