American Airlines Elite Status Verlengen Tegen Betaling

american airlines elite status

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

In het wereldje van frequent flyers zijn er heel wat mensen die elite status hebben bij American Airlines. Waarom? Omdat het in het verleden zo gemakkelijk was om deze te behalen. Dat was niet de enigste reden. Het was relatief makkelijk om hopen miles te verdienen. Ik zeg bewust “was” want sinds American Airlines is overgegaan op een revenue based systeem, is het héél wat minder.

Elite status is fijn door al de voordelen die er bij komen kijken. Denk daarbij aan het inchecken aan de business class balie, versneld door security checks, kans op upgrades, toegang tot de lounges en priority boarding.

American Airlines elite status verlengen

Er zijn 2 manieren om jouw elite status te verlengen. Ofwel vlieg je genoeg zodat je voldoet aan de eisen die gesteld worden van de drie verschillende niveau’s:

  • Gold vanaf 25.000 miles of 30 segmenten
  • Platinum vanaf 50.000 miles of 60 segmenten
  • Executive Platinum vanaf 100.000 miles of 120 segmenten

american airlines elite status

Als Europeaan zal je sneller kwalificeren met miles dan met segmenten. Veel segmenten vliegen is weg gelegd voor de Amerikaanse markt, voor zakenlui die continue continentaal vliegen.

Maar er bestaat nog een mogelijkheid. Je kan jouw American Airlines elite status ook verlengen tegen betaling. Maar dit geldt enkel voor degenen die dit jaar flink hun best hebben gedaan om miles bij elkaar te vliegen. Je krijgt namelijk een persoonlijk aanbod per e-mail toegestuurd.

Persoonlijk aanbod

Je komt in aanmerking hiervoor indien je minder dan 15.000 EQM (Elite Qualifying Miles) of 18 EQS (Elite Qualifying Segments) verwijderd bent van herkwalificatie. Indien je betaalt voor vernieuwing, dan kan je binnen 5 werkdagen genieten van de verlenging.

Op het moment dat ik de e-mail ontving van American Airlines stond de teller op zo’n 37.000 EQM. Ik moest dus nog 13.000 miles vliegen om me te verzekeren van platinum status in 2017. Voor een slordige $ 699 kon ik mijn elite status verlengen. Dit komt neer op zo’n 663 euro.

american airlines elite status
Mijn persoonlijk aanbod

Voor dat geld kun je een trip boeken die minder kost en hetzelfde aantal miles oplevert of zelfs meer! Natuurlijk kost een trip ook tijd. Dus indien je niet de tijd hebt om “even” 13.000 miles te vliegen, vormt het kopen van elite status een oplossing.

Zijn er nog meer mensen die een soortgelijk aanbod hebben ontvangen? Zo ja, wat was jullie aanbod en zijn jullie erop in gegaan? We zijn benieuwd naar jullie ervaringen, aarzel niet om ze hier te delen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *