Air Berlin Top Bonus – Tijdelijk award tickets boeken met korting

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Air Berlin heeft van 11 tot 17 december 2016 middernacht weer een aanbieding waarbij deelnemers aan het Top Bonus spaarprogramma tijdelijk met korting award tickets kunnen boeken.

Air Berlin Topbonus
Air Berlin Topbonus

 

De goedkoopste vluchten zijn al te boeken voor 1500 miles te boeken. Deze tarieven gelden voor vluchten binnen Duitsland. En vanaf 2500 miles vlieg je al buiten Duitsland. Wel komt er nog luchthavenbelasting bij, en deze kosten zijn helaas niet te af te kopen met miles. De mogelijkheid bestaat om ook een ticket te kopen voor iemand anders.

Air Berlin Top Bonus
Air Berlin Top Bonus

Air Berlin heeft een uitgebreid netwerk en vooral voor mensen die woonachtig zijn in het oosten van Nederland kan Air Berlin een goed alternatief zijn.

Alleen door de toevoeging van de toeslagen en belastingen zijn deze Topdeal tickets (meilenschnäpchen) veelal niet de moeite waard. Het loont dus de moeite om goed te prijzen te vergelijken met de prijzen voor reguliere tickets.

Maar welke tickets zijn dan wel de moeite waard?

Air Berlin heeft een aantal “sweetspots”. Een goed voorbeeld zijn de award tickets waarbij de luchthavenbelasting en toeslagen laag zijn. Zo zijn de kosten van de toeslagen op vluchten geboekt met Award miles vanuit Abu Dhabi terug naar Dusseldorf te overzien, en betaal je minder dan €20 bij. En je boekt al een vlucht vanuit Abu Dhabi naar Dusseldorf tijdens de actieperiode voor 12.500 miles.

Bij vertrek vanaf andere luchthavens met een hogere toeslag kunnen de toeslagen en belastingen wel voldaan worden in miles. Maar dan enkel bij gewone award tickets (niet bij deze Top Deals). Met name op vere vluchten binnen Europa is dit aantrekkelijk.

Ook kun je bij Air Berlin met miles upgraden van Economy naar Business Class. Air Berlin heeft een Business Class product dat redelijk goed is. Nadeel is wel dat passagiers altijd moeten bellen met Air Berlin voor de beschikbaarheid.

Hoe spaar je Air Berlin Top Bonus punten?

Het vergaren van punten bij Air Berlin is eenvoudig. Allereerst krijg je bij aanmelding al 500 punten gratis. Daarnaast zijn er regelmatig aanbiedingen en kun je punten sparen bij veel partners. Zoals bij Holidaycheck.de waar je per beoordeling 200 miles krijgt (alleen in het Duits, maar Google Translate helpt). Of hier, 250 miles bij aanmelding voor Secret Escapes.

Ook kun je regelmatig punten kopen met korting, alleen speculatief kopen van Air Berlin punten kan ik niet aanraden. Inwisselen van punten voor gratis geschenken uit de Airberlin shop is ook mogelijk, vanaf 2000 punten kun je al iets uitzoeken.

Wat is jullie ervaring met Air Berlin?

Reacties

  1. Rick Jansen zegt

    Ik ben gold, over 2 weken platinum. Heb 110.000 miles, al 4 keer proberen te upgraden op long haul naar business…maar helaas. Krijg wel economy comfort gratis (dat is prima), maar om dan aan boord de purser om te horen roepen dat er nog 4 business class stoelen voor een upgrade van 750 euro enkele reis bijgeboekt kunnen worden….vond ik niet heel fijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *