Review: Hilton Brussel Grand Place6 min leestijd

hilton brussel grand place

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Recent verbleef ik in het Hilton Brussels City hotel. Mijn Hilton Diamond challenge loopt nog steeds. Daarom had ik een nacht geboekt in het Hilton Brussel Grand Place. Het ligt niet zo ver van het andere Hilton hotel. Gelegen tegenover het station Brussel-Centraal en op wandelafstand van de Grote Markt.

hilton brussel grand place
Vlak tegenover Brussel Centraal

Check in

Sinds het begin van dit jaar heb ik op kantoor de mogelijkheid om met flexibele uren te werken. Hierdoor kon ik vroeger vertrekken op kantoor. Dit is handig want dan blijf ik de spits net voor. Niet dat het heel druk is in de Kerstvakantie, maar het scheelt toch.

Tijdens de 50 minuten durende treinrit luisterde ik naar een inspirerende audio-boek. Ik was goed geluimd, mijn eerste hotelovernachting van dit jaar kwam eraan.

Vanuit Brussel-Centraal hoef je enkel het stationsplein over te steken en je loopt het Hilton Brussel Grand Place binnen. De jongedame achter de receptie was nog bezig met een andere gast, maar aarzelde niet mij al te begroeten. Dit vormde een fijne eerste indruk. Na het verifiëren van mijn naam raakten we aan de praat. Ze was Nederlandse en liep hier stage. Het was haar niet ontgaan dat ik met een Nederlands accent sprak. Ja zelfs na meer dan dertig jaar in België verlies je dat niet.

“Oh u kent de routine van het inchecken goed”, zei ze. “Ja ik kom regelmatig in hotels”, was mijn antwoord. “Dat geloof ik best want ik zie dat u Diamond lid bent, nogmaals bedankt voor uw loyalty.” Ik moest m’n lach inhouden, want ik heb pas sinds kort deze elite status.

Ik kreeg haar kaartje met naam en telefoonnummer overhandigd. Indien er tijdens mijn verblijf iets was, kon ik haar altijd bereiken.

Kamer

Tijdens de Hilton Winter Sale had ik een standaard kamer geboekt. Door mijn elite status ontving ik een upgrade naar een executive kamer met lounge toegang. De kamer op zich stelde niet zoveel voor, ik had meer luxe verwacht. Toen ik later die avond met een collega blogger praatte, wist hij me te vertellen dat Hilton executive kamers meestal king deluxe kamers zijn met lounge toegang.

Ik ben gewoon verwend omdat ik regelmatig in hotels verblijf. De kamer was prima, maar het enigste nadeel vind ik het tapijt. Superzacht aan je voeten, maar een aanslag op mijn neus. Gelukkig kon het raam open.

hilton brussel grand place
Inkomhal

Bij binnenkomst had je aan de rechterkant een enorme wandkast. Deze zat verscholen achter twee spiegeldeuren. De badkamer lag aan de linkerkant.

Deze diashow vereist JavaScript.

Die was heel verzorgd, overal netjes betegeld en nergens een streep te bekennen. Een bad gebruik ik meestal niet als ik in een hotel verblijf. Maar ik kan heerlijk genieten van een uitgebreide douche. Deze was voorzien van een gewone sproeikop en een regendouche.

hilton brussel grand place
Heerlijke douche

In het hoofdgedeelte van de hotelkamer stond aan de rechterkant een bureau. Op de wand daarboven was een TV bevestigd. De mini bar zat verscholen in het bureau en was hier wel gevuld. Als Diamond lid had ik recht op twee gratis flesjes water.

Op het tafeltje naast het bureau vond ik een briefje van de manager van het hotel en een klein doosje met pralines van Godiva.

hilton brussel grand place
Belgische chocolade

Tijdens mijn vorige verblijf in het andere Hilton hotel heb ik gemerkt dat de bedden me goed bekoren. Elke keer dat ik op een matras van zo’n kingsize bed ga liggen, voel ik me prima. De kussens zijn precies hard genoeg en het beddengoed lekker zacht.

hilton brussel grand place
Kingsize bed

Executive Lounge

Lang leve de nieuwe flexibele werktijden, want hierdoor had ik nog tijd om even in de executive lounge te zitten. Het is jammer dat in veel Hilton hotels de lounge al sluit om 20u. Indien je door onvoorziene omstandigheden laat zou aankomen, kan je hier geen gebruik van maken. Terwijl je hier als Diamond member recht op hebt.

Ik vind het persoonlijk gewoon gemakkelijk. Zo’n lounge laat me toe om in een rustige omgeving even iets kleins te eten en drinken. De lounge in dit hotel is aan de kleine kant. Er stonden ongeveer 10 tafeltjes en bijna elke tafel was bezet. Het aanbod qua drinken was minimaal: rode en witte wijn, proseco, bier en een paar soorten frisdrank.

Qua eten waren er gebakken champignons en gegrilde kippeboutjes als warme snacks. Daarnaast was er vers brood, pasta salade, wat vers fruit en één dessert. Ik opteerde voor de pasta salade, wat brood en een glas witte wijn. Ondertussen verwerkte ik nog wat e-mails. Ik wist al snel dat m’n maag het niet tot de volgende ochtend zou uithouden terende op de salade…

Omgeving

De centrale ligging van het hotel in de Belgische hoofdstad is een groot pluspunt. Op wandelafstand ligt de Grote Markt, met z’n authentieke brasseries. Manneken Pis kan je in vol ornaat bewonderen in een zijstraat. De Beenhouwerstraat, waar zich talrijke restaurants bevinden, is ook niet ver te zoeken.

Ondanks de vrieskou was het gezellig druk in alle kleine straatjes. Het riep herinneringen op. M’n pa kende deze straatjes als z’n broekzak. Om nog maar te zwijgen over alle goede restaurants die hij er door de jaren heen had ontdekt. Jammer genoeg was het heerlijke Griekse restaurant Parnassos gesloten. Sterker nog, het bestond zelfs niet meer. Een andere hele lekkere optie is het Libanese restaurant Al Barmaki. Ik opteerde voor de brasserie Roy d’Espagne op de Grote Markt zelf. Een oer-Vlaamse vol au vent smaakte me heerlijk samen met een glas rode wijn.

hilton brussel grand place
Grote Markt in Brussel

Ik woon zelf al jaren in Antwerpen, maar vind de Grote Markt in Brussel meer karakter hebben. Een tijd lang heb ik in de kou staan kijken naar het lichtspel wat zich afspeelde op al de gebouwen rond het plein. Goochelwerk met lichten op maat van muziek. Er heerste een fijne sfeer, iedereen met een glimlach op zijn of haar gezicht. Met z’n allen blij zijn en de gedachten van een grote boze wereld even ontvluchten.

hilton brussel grand place
Genoeg te zien in de omgeving van het hotel

Conclusie

Dit Hilton hotel is duurder dan die aan het Rogierplein. Reken erop dat je ongeveer het dubbele betaalt. De grote pluspunten van dit hotel zijn de locatie en het personeel. Stuk voor stuk allemaal supervriendelijk. Ilse, die me ontving aan de receptie, petje af voor je klantvriendelijkheid en succes met je stage. Het personeel in de bar, lounge en restaurant altijd met een glimlach op hun gezicht. Eén voor één spraken ze meerdere talen. Chapeau!

Overzicht

Voordelen

Erkenning als Diamond lid
Locatie in het centrum van Brussel
Uitgebreid ontbijtbuffet
Supervriendelijk personeel

Nadelen

Vroege sluitingstijd van de lounge
Tapijt in de kamer

Sterren

Service

Locatie

Kamer

Voorzieningen

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Een fijn Hilton hotel in het centrum van Brussel, waar personeel klantvriendelijkheid hoog in het vaandel draagt en je heerlijk kan ontbijten.

6 min leestijd">
3.6

Reacties

 1. Stijn zegt

  De lounge heeft ook volgende dranken op verzoek:

  -Martini rood en wit
  -Baileys
  -Kriek bier
  -Aperol Spritz
  -Cocktail of the month

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *