Review: Hilton Brussels City

hilton brussels city

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Naar aanleiding van een status challenge bij Hilton, boekte ik een overnachting in het Hilton Brussels City hotel. Via de winter sale kon ik voor 55 euro een overnachting boeken. Het ging om een single room, maar ik kon als Diamond lid op een gegarandeerde upgrade rekenen. Wat volgt is een verslag van mijn verblijf.

Check In

Bij de check in was het eerst even aanvoelen welke taal ze zouden spreken. In Brussel spreken ze zowel Nederlands als Frans. Ik begon in het Nederlands en kreeg een twijfelachtig Frans antwoord. Daarna schakelde de lieve jongedame over op het Engels. Ik werd verwelkomd als Diamond lid en kreeg een brief van de manager overhandigd.

Daarbij kreeg ik ook een voucher voor een drankje dat ik kon nuttigen in de bar van het hotel. In de lobby van het hotel bevindt zich het “Bien Belge Living Lounge”. Een mooi ingerichte ruimte die dienst doet als restaurant en bar. Het is een fijne ruimte om te vertoeven.

Mijn single room was geüpgrade naar een king deluxe room. De boeking die ik had gemaakt tijdens de winter sale is normaal gesproken vooraf te betalen. Maar bij aankomst werd me gevraagd om de overnachting te betalen. Geen probleem. Inclusief de lokale belasting kwam het totaal op 62,80 euro voor deze overnachting.

King deluxe kamer

Kamer 611 bevindt zich op de zesde verdieping van het gebouw. Ik weet niet hoe lang het gebouw er al staat, maar in de lift krijg je de indruk dat het gedateerd is. Niet dat het slecht onderhouden is, absoluut niet, maar de leeftijd is te merken. Zoals ik in mijn Hilton account had aangegeven, kreeg ik een kamer die zich ver weg van de lift bevond. Ideaal want dan heb je minder loopverkeer voorbij de deur van de kamer.

hilton brussels city
De inkom van de kamer

Als je de kamer binnen loopt, dan bevindt de badkamer zich aan de rechterkant. Aan het einde van de gang heb je op de linkerkant een open wandkast. Hierin staat een strijkplank en er is een kapstok voorzien.

De badkamer is simpel, zonder al te veel franjes, maar meer heb je niet nodig voor 1 nacht. Een wastafel, WC en een bad- en douchecombinatie. Je hoeft trouwens niet te zoeken naar schakelaars voor het licht in de badkamer. Dat is tevergeefse moeite, want die zijn er niet. Het licht gaat automatisch aan door middel van een sensor als je badkamer binnen stapt.

Deze diashow vereist JavaScript.

Het bed was bijzonder ruim! Het leek me een slag groter dan een standaard kingsize bed. Ik was blij want op die manier moest ik niet overdwars in bed. Ik heb er prima geslapen. En nee, dit lag niet aan overmatig drankgebruik. Zowel de kussens als het matras waren erg comfortabel. Natuurlijk is dit persoonlijk, maar ik zou er zonder probleem enkele nachten na elkaar kunnen doorbrengen.

hilton brussels city
Een héél ruim bed

Inrichting van de kamer

Er was een compact bureau aanwezig in de kamer. Voorzien van een lamp, die voldoende licht gaf, twee stopcontacten en een aansluiting voor bekabeld internet.

hilton brussels city
Een compact maar goed ingericht bureau

Voor mij was de houten vloer een groot pluspunt! Het vergaart veel minder stof als de traditionele vloerbedekking. Bij de zithoek was er wel een tapijt te vinden. Naast de zithoek stond er een tafeltje met twee gratis flesjes water. Er was trouwens geen mini bar aanwezig in de kamer.

hilton brussels city
Een ruime zithoek

Al bij al een ruime kamer, dus ik benieuwd hoe groot of hoe klein de single kamer is die ik origineel geboekt had. Vanuit mijn kamer had ik uitzicht over het Rogierplein. Het Crowne Plaza Le Palace hotel ligt er vlak naast. Aan de achterkant van het hotel bevindt zich de bekende Kruidtuin. Voor de shoppers onder ons kan je de binnenstad in of er zit een klein shopping center (City 2).

Deze diashow vereist JavaScript.

Verblijf

Door en kleine vertraging met de trein richting Brussel, kwam ik pas rond 20u aan in het hotel. Na het inchecken heb ik m’n spullen in mijn kamer afgezet en ben vervolgens de stad in gegaan voor een snelle hap. Het weer viel tegen dus na het eten ben ik terug gegaan naar het hotel.

In de leuk ingerichte, maar verlaten bar heb ik nog een aantal uur zitten werken. Onder het genot van een paar wijntjes was dit aangenaam vertoeven. Het was er echt héél rustig, de barman kwam af en toe langs om een praatje te maken. Dit stelde mij in staat om m’n roestige Frans bij te schaven.

hilton brussels city
Wat doe je op vrijdagavond in een hotel? Werken voor InsideFlyer!

Als Diamond member kreeg ik gratis ontbijt aangeboden. Ik heb hier geen gebruik van gemaakt omdat ik de volgende ochtend vroeg op pad ging. Tijdens het weekend wordt het ontbijt vanaf 7u geserveerd in een aparte ruimte.

Conclusie

Een kort verblijf van 1 nacht, maar ik was tevreden. Goed en vriendelijk personeel maakt zo’n verschil. De komende twee maanden zal ik nog meerdere keren in dit hotel verblijven. Na een goede eerste indruk, zal dit zeker geen straf zijn.

Hebben jullie ooit verbleven in dit hotel? Hoe was jullie ervaring?

Overzicht

Publicatie Datum

27 December 2016

Voordelen

Locatie (vlakbij Brussel-Noord station)
Erkenning als elite member
Goedkoop (tijdens winter sale)
Vriendelijk & behulpzaam personeel
Drankvoucher bij gebrek aan lounge

Nadelen

Beetje gedateerd
Geen executive lounge

Sterren

Service

Locatie

Kamer

Voorzieningen

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Een aangenaam en betaalbaar hotel in het centrum van Brussel op wandelafstand van het Brussel-Noord station.

3.5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *