Hilton Status Challenge3 min leestijd

hilton status challenge

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Eerder dit jaar schreven we al eens over de Hilton status match. Maar Hilton heeft deze week aangekondigd dat ze stoppen met de status match. In de plaats daarvan komt er een Hilton status challenge. De status match was iets wat ze voordien nooit gedaan hadden. Misschien deden ze het om zo meer mensen aan te trekken.

hilton status challenge
Naar welke elite tier zal jij matchen?

Dit feestje komt nu ten einde en er komst dus een status challenge. Ik heb destijds gebruik gemaakt van de status match door mijn IHG Platinum status te laten matchen naar Hilton Diamond.

Hilton Status Challenge - Banner

De Hilton status challenge bestaat erin om een aantal stays te hebben een periode van 90 dagen. Op die manier kan je de nieuwe elite status behouden tot 31 maart 2018. Je wordt dus eerst gematched en nadien dien je de stays te volbrengen.

Een enkele overnachting wordt beschouwd als 1 stay. Om voor Gold status in aanmerking te komen dien je 4 stays te maken, voor Diamond moet je 8 stays hebben. Het mooie is dat je tijdens deze periode van 90 dagen alvast elite status krijgt van de match die Hilton je geeft. Dit is natuurlijk afhankelijk van de elite status waarmee je probeert te matchen.

hilton status challenge

Het enigste wat je dient te doen om voor de Hilton status challenge in aanmerking te komen is naar de volgende website te gaan. Vervolgens vul je daar alle nodige informatie in: naam, achternaam, e-mailadres en Hilton account nummer.

hilton status challenge
Dit is alle informatie die vereist is

Let er wel op dat je 2 documenten dient te uploaden. Een document waarmee je bewijst wat je huidige elite status is bij een andere hotelketen. En je moet een bewijs kunnen voorleggen van jouw overnachtingen bij die andere keten gedurende de laatste 12 maanden.

Hiermee willen ze waarschijnlijk tegen gaan dat iedereen een status challenge gaat aanvragen. Ik ben daarom benieuwd of er mensen zullen zijn waarvan de aanvraag niet aanvaard zal worden?

hilton status challenge
Selecteer het loyaltyprogramma waarmee je wil matchen

Je kiest uit het menu het loyaltyprogramma waarmee je wilt matchen. Er staan er al een aantal ingevuld, maar er is ook een optie voor “Other”. Nadien klik je op de blauwe knop “Match My Status Now”. Klaar is kees! En dan maar duimen dat ze jouw aanvraag aanvaarden.

hilton status challenge
Match my status now!

In de voorwaarden van de Hilton status challenge staat in de eerste zin wel iets verdacht: “Offer is valid for recipient only. Invitation and offer is non-transferable and status matches cannot be bought or sold.” Voor het eerste gedeelte doet me eraan aan twijfelen of deze status challenge wel voor iedereen bestemd is?

hilton status challenge
De voorwaarden van de Hilton status challenge

Zijn jullie van plan om een status challenge aan te vragen bij Hilton? Of is het iemand al gelukt? Laat het ons graag weten via een reactie op dit artikel of via het forum van InsideFlyer NL.

Reacties

  1. Sander zegt

    Ik ga ‘m aanvragen, maar pas als ik Platinum Ambassador status heb bij IHG. Dit zal rond 3 september zijn. Hopelijk is deze challenge dan nog steeds geldig. Iemand een einddatum gezien? In mijn ogen is het een gunstige match van IHG Platinum naar HHonors Diamond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *