De mooiste reis van het jaar | Review InterContinental Abu Dhabi – Deel 12

InterContinental Abu Dhabi

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Tijdens de eerste helft van mei verbleef ik in het InterContinental Abu Dhabi. Ik had er een stopover van 24 uur op weg terug naar huis. De volgende ochtend zou ik vanuit Abu Dhabi in Etihad first class terug naar Europa vliegen. De weken voordien had ik doorgebracht in Bali en Aitutaki. De reis richting België duurde in totaal bijna 5 dagen dus ik wou 1 dag complete rust.

Voor 35.000 IHG punten had ik een zogenaamde reward night geboekt in het hotel. Ik ben Platinum Ambassador bij IHG en met dat in het achterhoofd heb ik m’n stoute schoenen aangetrokken. Na het maken van de boeking heb ik een e-mail naar het hotel gestuurd. Ik vroeg hen of het mogelijk was om lounge toegang te krijgen en een early check in. De vroege check in zou van pas komen omdat ik ’s morgens om half 6 zou aankomen in Abu Dhabi.

Ik verwachtte eigenlijk niks terug, maar niet geschoten is altijd mis. Het duurde nog geen 24 uur en ik kreeg het volgende antwoord terug van de reservation desk:

InterContinental Abu Dhabi
Dit was het aanbod was ik kreeg

Ik had een Club room met zicht op zee geboekt en ik kreeg het aanbod om voor 400 AED (omgerekend zo’n 98 euro) te upgraden naar een suite. Niet alleen kreeg ik een suite upgrade, maar ik kreeg ook de lounge toegang en de vroege check in! Dit aanbod kon ik niet afslaan en heb onmiddellijk bevestigd.

Check in

Nadat ik door de chauffeur van Etihad werd afgezet aan het hotel werd ik vriendelijk ontvangen door de portier. Hij haalde mijn koffers uit de Lexus en liet mij voorgaan. Hij zorgde voor m’n koffers terwijl een collega van hem me naar de receptie leidde. Ik gaf mijn Platinum Ambassador kaart aan de man achter de receptie en hij begon goed gehumeurd op het toetsenbord te tokkelen. Hij vond de reservatie zonder problemen terug, maar hij raakte er maar niet wijs uit.

Hij riep de manager van dienst erbij en die nam het van hem over. Ik werd nogmaals bedankt voor mijn loyaliteit en de man gaf me na een paar minuten het goede nieuws. Er was iets niet goed gegaan in het systeem met de upgrade, maar hij had alles in orde gemaakt. Ik kreeg de keycard overhandigd en na het afronden van de laatste formaliteiten mocht ik naar de lounge op de 18e verdieping vertrekken.

Op klok was het net na 7u en ik had wel trek gekregen. Over mijn koffers hoefde ik me geen zorgen te maken, die zouden naar de suite worden gebracht. Dit gaf mij de kans om in de lounge een ontbijt te nuttigen.

InterContinental Abu Dhabi
Ontbijt in de lounge

Honger had ik wel, maar mijn lijf was zo de kluts kwijt door al het vliegen. Ik hield het bij een licht ontbijt van yoghurt en wat muesli. Vergezeld van wat vers geperst sinaasappelsap en een kop thee. Tijdens het ontbijt keek ik uit over Abu Dhabi. Ik zag de stad tot leven komen in de intense hitte van de woestijn.

InterContinental Abu Dhabi
Uitzicht tijdens het ontbijt

Kamer

Mijn suite (kamer 715) bevond zich op de zevende verdieping van het grote gebouw. Het lag ver weg van de liften, mooi zo! Geen drukte op de gang en lekker rustig. Ik was erg benieuwd hoe de suite eruit zou zien. De oppervlakte van de kamer was een leuke meevaller maar het zag er allemaal een beetje gedateerd uit.

Bij het binnenkomen was er links om de hoek een apart toilet. Er zat tevens nog een dubbele wasbak, dus in theorie kon je het als tweede badkamer gebruiken. Alleen een bad of douche ontbraken erin.

InterContinental Abu Dhabi
Inkom en rechts nog een apart toilet

Aan de linkerkant van de “woonkamer” zat er een klein keukentje. Nu was dit niet meer dan een groot aanrecht met ingebouwde spoelbak.

InterContinental Abu Dhabi
Keuken

Onder het aanrecht zaten een aantal ingebouwde kastjes en laden. Hierin waren borden, glazen en bestek te vinden. En er zat ook nog een koelkast onder het aanrecht.

InterContinental Abu Dhabi
Keukenkastjes en koelkast

Op het aanrecht stond een koffie apparaat voor de koffieleuten onder ons. Ik drink zelf nooit koffie dus ik had er niet veel aan.

InterContinental Abu Dhabi
Gratis koffie

Aan de rechtse kant in de kamer stonden een bureau en TV meubel. De deur die je op de foto ziet naar het TV meubel, was van een zogenaamde connecting room. Gelukkig zaten hier geen andere gasten tijdens mijn verblijf. De keren dat ik aan het bureau heb gezeten om te “werken”, zat ik comfortabel.

Het internet was gratis tijdens mijn verblijf. Gewoon verbinding maken met het WiFi netwerk van het hotel. Vervolgens kamernummer en naam invullen en je kan surfen. Eén tip: gebruik géén VPN als je verblijft in Abu Dhabi. Ik heb het een paar keer geprobeerd en ik kreeg het niet aan de praat. Ik werk als IT-er en ken dus alle mogelijk trucs… Niet doen! Het is bij wet namelijk verboden in de Verenigde Arabische Emiraten om een VPN connectie te gebruiken. Als je hierop wordt betrapt, maak je kans op celstraf!

Het woongedeelte was dus redelijk ruim. Aan de andere kant van het aanrecht stonden 3 barstoelen. Als je gasten over de vloer kreeg, kon iedereen makkelijk zitten. Zeker omdat er ook nog eens een zitgedeelte in de woonkamer aanwezig was.

InterContinental Abu Dhabi
Zicht vanaf de andere kant op de keuken

Een ruime tweezit en comfortabele relaxstoel waren zo opgesteld, dat je naar TV kon kijken. Ik heb geen idee wie er TV kijkt op een hotelkamer? Ik in ieder geval niet. De keren dat ik iets wil zien, gebruik ik meestal Netflix.

InterContinental Abu Dhabi
Zitgedeelte in de woonkamer

De minibar zat dus in het TV meubel verstopt en het duurde even voor ik dit door had. De minibar was niet inbegrepen in de prijs van de overnachting. Alles wat hieruit werd genuttigd, moest apart worden betaald. Maar aangezien ik de hele dag in de lounge terecht kon, heb ik hier geen gebruik van gemaakt.

Deze diashow vereist JavaScript.

InterContinental Abu Dhabi
Prijslijst van de minibar

Het InterContinental Abu Dhabi heeft wel een leuk systeem voor gemiste roepen. Ze hebben geprobeerd om mij telefonisch te bereiken tijdens mijn verblijf. Op dat moment was ik ofwel buiten of boven in de lounge. Bij terugkomst op de kamer stond er netjes een bericht op de TV in de woonkamer.

InterContinental Abu Dhabi
Een gemist telefoontje werd aangekondigd via de TV

’s Morgens bij aankomst in Abu Dhabi was het al ontzettend warm, maar ’s middags liep de temperatuur vlotjes naar 45 graden! De airco draaide op volle toeren. Ik had hem ingesteld op 26 graden haha, om het verschil met buiten niet te groot te laten worden…

InterContinental Abu Dhabi
Airco op 26 graden terwijl het buien 45 graden is

Vanuit de woonkamer keek je uit op het zwembad van het hotel. Deze foto is ’s morgens genomen toen er nog niemand was. Maar wat ik totaal niet snapte is dat mensen ’s middags in de blakende zon aan het zwembad lagen. Dat kan toch niet gezond zijn met zulke temperaturen.

InterContinental Abu Dhabi
Zwembad aan het hotel

Slaapgedeelte

De suite had een aparte slaapkamer, die niet super groot was. Ondanks de oppervlakte was er toch alles aanwezig wat je nodig had. Alleen zag alles er een beetje oud uit. Daarom was ik blij dat ik de kamer op punten had geboekt. Aan de linkerkant stond een TV meubel met daarnaast een bank.

InterContinental Abu Dhabi
Zitbank in de slaapkamer
InterContinental Abu Dhabi
TV in de slaapkamer

In de slaapkamer stond een waterkoker met een assortiment aan thee erbij. Niet dat het weer was voor een warme kop thee. Maar alle kleine extras maken het verblijf wel aangenamer.

InterContinental Abu Dhabi
Gratis thee

In alle InterContinental hotels waar ik tot nu heb verbleven kom je het onderstaande kaartje tegen. Het somt in het kort de voordelen op die verbonden zijn aan het Ambassador programma. Ben jij al een InterContinental Ambassador?

InterContinental Abu Dhabi
InterContinental Ambassador

In vergelijking met de grootte van de suite was de kleerkast relatief klein. Er was wel wat bergruimte voorzien. Maar ik kan me inbeelden dat als je een week met vrouw of vriendin in deze kamer zou verblijven, dat de kast te klein is.

InterContinental Abu Dhabi
Genoeg opbergruimte in de kast

Het kingsize bed was meer dan groot genoeg. Zelfs ik kon languit in bed liggen. Het enigste wat ik niet begreep waren de 3 lagen met lakens en dekens. Wie dekt zich in die hitte onder zoveel beddengoed?

InterContinental Abu Dhabi
Kingsize bed

Op het nachtkastje naast het bed stond een soort controller. Hiermee kon je alle verlichting in de kamer bedienen. Niet enkel de verlichting maar ook de airco kon bediend worden. Evenals de wekker en het “do not disturb” signaal van de kamer.

InterContinental Abu Dhabi
Bediening van de lichten

Badkamer

Ik vond de badkamer aan de kleine kant voor een suite. Natuurlijk was alles aanwezig, maar in vergelijking met het InterContinental in Bali was het klein. En net als de rest van de suite zag het er gedateerd uit.

InterContinental Abu Dhabi
De wastafel in de badkamer

Het ontbrak niet aan zeepjes, douchegels en noem maar op in deze badkamer. Net als in de woonkamer stond er ook in de badkamer gratis water. Dit is wel mooi meegenomen in de hitte van Abu Dhabi.

Deze diashow vereist JavaScript.

De douche deed het prima, maar zelfs de douche in een Holiday Inn Express ziet er beter verzorgd uit…

Het zijn allemaal minpuntjes die voor één nacht niet uitmaken. Maar stel je voor dat je deze suite geboekt hebt en er voor betaalt… Dan ben ik blij dat ik hem voor een koopje heb kunnen boeken met punten en cash.

Lounge

In vergelijking met de suite was de lounge een verademing. Zo groot en ruim, hoge plafonds gecombineerd met veel en grote ramen. En dan heb ik het nog niet gehad over uitzicht wat je hebt vanuit de lounge!

InterContinental Abu Dhabi
Uitzicht vanuit de lounge

In de lounge had je verschillende zitruimtes en nooit had ik het gevoel dat het er druk was. Dit ondanks het feit dat er ’s avonds een redelijk aantal mensen waren. ’s Morgens en overdag zat ik er praktisch alleen. Ik had namelijk geen zin om het hotel uit te gaan in de verzengende hitte.

InterContinental Abu Dhabi
Lounge

Toen ik overdag in de lounge zat, kwam het personeel een aantal keren langs om te checken of alles ok was. Ze vroegen me of ik iets wilde drinken en of de temperatuur van de airco koel genoeg was.

Als je lounge inloopt, dan zijn links flink wat bankstellen neergezet. Aan de rechterkant is het restaurant voorzien.

Deze diashow vereist JavaScript.

Tussen het zitgedeelte en het restaurant was een klein business center voorzien. Twee bureau’s met computers en zelfs een kleine vergaderzaal die je kon boeken.

InterContinental Abu Dhabi
Business center in de lounge

Als je het zitgedeelte door liep dan kwam je bij een terras terecht waar je mocht roken. Alleen niet zo handig om op de 18e verdieping je sigaret aan te steken met een lucifer. Zeker niet als de wind om het gebouw heen giert. Vanaf het terras had je een mooi uitzicht op de kleine jachthaven beneden aan het hotel.

InterContinental Abu Dhabi
De jachthaven aan het hotel

’s Avonds werden er kleine hapjes geserveerd in de lounge. Ik dacht dat de keuze beperkt zou zijn, maar er was een flink aanbod aan kleine snacks die continue werden aangevuld. Ook de bar was open. Wel grappig want de hele dag zie je geen kat in de lounge. Vanaf het moment dat de bar open ging, leek het wel een stormloop. Mensen konden niet snel genoeg hun glas voltanken en hun borden propvol scheppen…

InterContinental Abu Dhabi
Een beetje bijwerken in de lounge

Stuk voor stuk ontzettend lekkere hapjes die door een kok ter plaatse werden klaar gemaakt.

InterContinental Abu Dhabi
Hapjes in de lounge ’s avonds

Conclusie

Ik kijk met gemengde gevoelens terug op mijn verblijf in het InterContinental Abu Dhabi. Langs de ene kant was de prijs/kwaliteit verhouding in orde. Ik had op punten geboekt en door een kleine bijbetaling kreeg ik een aantal bijkomende voordelen. Voordelen in de vorm van een upgrade naar een suite, een vroege check in en lounge toegang. Allemaal mooi meegenomen voor een verblijf van 24 uur.

Maar ik kan me niet van de indruk ontdoen dat de suite gedateerd was en de badkamer een opknapbeurt nodig had. De service was voor de rest prima. Als ik iets nodig had, stond er altijd personeel klaar voor me.

Waarschijnlijk heb ik een kans gemist om wat meer cultuur op te snuiven in Abu Dhabi. Zo had ik misschien meer uit m’n verblijf kunnen halen. Maar na 4 dagen reizen had ik daar absoluut geen zin en geen fut voor.

Zal ik ooit terugkeren naar dit hotel? Waarschijnlijk wel en dan een ander soort kamer proberen. Zijn jullie al ooit in dit hotel geweest? Zo ja, hoe hebben jullie dit ervaren? Ik hoor het graag van jullie!

Overzicht

Voordelen

Erkenning als IHG elite lid
Suite upgrade
Lounge toegang
Service van het personeel

Nadelen

Afstand van het vliegveld
Gedateerde kamer
Douche was aan vernieuwing toe

Service

Locatie

Kamer

Eigenschappen

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Het hotel is goed voor een stopover van 24 uur, maar langer dan dat zou ik niet in de suite willen verblijven. Misschien dat er betere kamers zijn in het hotel? De hoogtepunten waren de service van het personeel en de lounge.

3.3

Reacties

 1. ready2board zegt

  Dit was een van de eerste hotels in AUH. Sliep er vorig jaar, was prima maar ook niet meer Dan dat. Er zijn zoveel hotels in AUH, zou er zelf nooit meer Dan EUR 100 voor willen betalen. Ligging is wel OK.

 2. IATA TRAVELER zegt

  ik ga van 18 tot 23 september naar AUH gezien het bovenstaande sla ik het IC over ondanks dat ik ook een groot IHG fan ben, heeft iemand nog tips voor een goede 5 star ervaring plus lounge in AUH voor ons ?

  • Lionell Jansen Lionell Jansen zegt

   Als ik me niet vergis zit er ook een Park Hyatt in AUH, ik weet niet of dat wat voor je is? En anders de vraag stellen op ons forum, daar zul je snel genoeg antwoord krijgen. Ik ben voorlopig slechts 1 keer in AUH geweest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *