De mooiste reis van het jaar | InterContinental Bali Review – Deel 4

intercontinental bali

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

InterContinental Bali – Intro

Zoals ik schreef in m’n review van het White Rose Kuta Resort & Spa wilde ik per sé in het InterContinental Bali hotel verblijven voor een weekend om er mijn 40ste verjaardag te vieren. Door mijn Ambassador lidmaatschap heb ik elk jaar recht op een voucher die me toelaat om een weekend te boeken in één van de 170 wereldwijd verspreide InterContinental hotels en je betaalt dan maar 1 nacht. Over het gebruik van deze voucher kun je alles lezen in een eerder geschreven artikel wat specifiek over dit onderwerp handelt.

Tot m’n verbazing was er volop beschikbaarheid qua kamers toen ik mijn boeking maakte en ik koos ervoor om een club duplex suite te boeken en dan door mijn Ambassador lidmaatschap een gegarandeerde upgrade te krijgen naar een grotere suite.

Aangezien ik ongeduldig was en niet wilde wachten tot op het moment van check in om te horen wat voor soort suite ik kreeg, heb ik mijn stoute schoenen aangetrokken en een e-mail verstuurd naar het hotel. Ik schreef hen dat ik er m’n verjaardag zou komen vieren en of het niet mogelijk zou zijn om ter gelegenheid hiervan een upgrade te krijgen, nee heb je en ja kun je krijgen, niet waar?

Nog geen 24 uur later kreeg ik de bevestiging dat ik een upgrade zou krijgen naar een Balinese suite van iets meer dan 100 vierkante meter groot! Woohoo!

Door het verlies van m’n pa in januari vond ik dat m’n mama en broer ook nood hadden aan een vakantie en besloot om voor hen ook een club duplex suite te boeken aangezien ze samen met mij een week in Bali zouden doorbrengen.

Ontvangst & Check In

Op de dag van m’n verjaardag werden we rond de middag opgehaald in het andere hotel in Kuta door een chauffeur van het InterContinental Bali hotel. Keurig in pak kwam ie zich voorstellen als Jaap (hij had Nederlandse grootouders), al onze bagage werd ingeladen en we mochten plaatsnemen in een luxueuze minivan.

InterContinental Bali
Een rit door het drukke verkeer in Kuta
InterContinental Bali
Alle gemakken aan boord

Alle gemakken waren er in voorzien, de airco draaide op een aangename temperatuur, er waren flesjes water voorzien, we kregen elks een koud handdoekje en ik kreeg van de chauffeur een tablet overhandigd met daarop alle informatie van het hotel. De tablet was superhandig: je kon alles lezen over de verschillende restaurants en de daarbij horende menukaarten, de activiteiten die er de komende dagen georganiseerd zouden worden, alles met betrekking tot de club lounge, het aanbod van de Uluwatu Spa en ga zo maar door.

InterContinental Bali
Alle informatie van het hotel stond op de tablet

Hij meldde ons dat de club manager mij een belletje zou geven op het moment dat we onderweg waren en zo waar, 10 minuten later rinkelde de telefoon in de wagen en werden we alvast welkom geheten. Hij meldde me dat ie er naar uit keek om mij te ontmoeten en ons rond te leiden in het hotel.

Eenmaal bij het hotel aangekomen stond Jiri, de club manager, al op ons te wachten. Hij stelde zich meteen voor en nam ons mee door de gigantische lobby van het hotel richting de Club Lounge waar ze ons zouden inchecken. De eerste indruk was fenomenaal, de grootte van de lobby, de vriendelijkheid van al het personeel, het was alsof je op handen en voeten gedragen werd.

InterContinental Bali
Erkenning als IHG elite member

De club lounge voelde eerst aan als een ijskelder omdat de airco er op een koele temperatuur stond ingesteld en we mochten plaatsnemen in een zithoek. Eerst werd ons gevraagd wat we wilde drinken: een lokale ijsthee of een glaasje champagne? De keuze was snel gemaakt natuurlijk en toen konden de formaliteiten van het inchecken beginnen. Een aantal formulieren moesten ondertekend worden voor beide kamers en onze kredietkaarten werden gevalideerd. Daarna nog even een scan van de paspoorten en ze lieten ons op het gemak ons drankje nuttigen.

InterContinental Bali
Champagne, waarom niet?

Even daarna kwam Ari, de butler, zich voorstellen en vroeg of we klaar waren om hem te volgen naar de club duplex suite van mij mama en broer. Hun kamer was al klaar, terwijl ik nog even moest wachten tot de Uluwatu suite gereed werd gemaakt. Oh wacht even, ik had toch een upgrade gekregen naar een Balinese suite? Maar Jiri had op het laatste moment besloten om me ter gelegenheid van m’n verjaardag een extra upgrade te geven naar een nog grotere suite!

Club Duplex Suite

We volgden Ari vanaf de club lounge door het doolhof van het ontzettend grote hotel en na een aantal gangen kwamen we bij een lift terecht die ons naar de 4de verdieping zou brengen waar de suite zich bevond. Kamer 6406 was de club duplex suite voor het weekend en m’n ma en broer stonden met hun mond vol tanden toen ze de kamer binnen stapten en ik legde hen uit dat dit de reden is waarom ik mijn maffe hobby zo graag doe.

InterContinental Bali
Al de koffers werden in de club duplex suite gezet tot m’n suite klaar was

Al onze bagage was al op de kamer neergezet en we kregen van de butler, het blijft raar om het te zeggen, een rondleiding in deze suite van 2 verdiepingen.

InterContinental Bali
De WC beneden op het gelijkvloers

Aan de linkse kant zat een WC en als je de kamer op het gelijkvloers verder binnen liep had je aan diezelfde kant de minibar zitten met alles erop en eraan.

Deze diashow vereist JavaScript.

Een kleine zithoek met tafel, TV, salontafel, enz… Dit lijkt meer op een klein appartement dan op een slaapkamer van een hotel!

Deze diashow vereist JavaScript.

De gelijkvloerse verdieping kwam uit op een balkon met uitzicht over één van de gigantische tuinen die er op het domein te vinden zijn.

InterContinental Bali
Een balkon met uitzicht over de gigantische tuin van het hotel

Deze diashow vereist JavaScript.

Ari nam ons vervolgens mee naar boven waar de slaapkamer en badkamer zich bevonden. Alles was mooi afgewerkt, luxe alom!

Deze diashow vereist JavaScript.

We gaven Ari een fooi voor alle moeite die ie had genomen, ik weet niet of het normaal was om dit te doen, maar vond wel dat het kon. Z’n verbaasde bleek zei genoeg en ik wist meteen dat het geen gewoonte bleek te zijn hier.

Uluwatu Suite

Om 15u was mijn suite klaar en ik had laten weten aan de butler service dat ik zou wachten in de kamer van m’n mama en broer. Met de precisie van een Zwitsers horloge belde Ari aan en volgde ik hem samen met m’n jongere broer naar het gelijkvloers. Ik had mijn mams getrakteerd op een hot stone behandeling in de Uluwatu Spa dus we zouden haar nadien opwachten en vervolgens mijn kamer laten zien.

InterContinental Bali
Wat zou er achter de deur met dit nummer verborgen zitten?

De Uluwatu Suite had kamernummer 6123 en zat in een hoek aan de andere kant van het gebouw. Als ik dacht dat de club duplex suite groot was… think again! Er kwam geen eind aan deze kamer haha, ook hier gaf Ari ons weer een kleine rondleiding en legde uit hoe alles werkte, waarna we zelf op ontdekking konden gaan.

Er stonden verschillende welkomstcadeautjes op de tafel: een doosje chocolaatjes, een fruitmand, een doosje cashew noten met zout & knoflook smaak, een fles Sauvignon Blanc in een ijsemmer en op een ander klein tafeltje stond ook nog een fles rode wijn in een mooie doos.

Deze diashow vereist JavaScript.

Op tafel lag ook nog een kaartje, waarvan ik eerst dacht dat ie van het hotel was maar bij het openmaken kreeg ik een aangename verrassing want het bleek van InsideFlyer te zijn! Op dat moment hield ik het niet meer, tel daarbij op de gedachten aan m’n pa waarvan ik besefte dat dit m’n allereerste verjaardag was die ik zonder hem zou vieren en hoe mooi ie dit zou hebben gevonden. Alles werd me teveel en de tranen liepen hun vrije loop, ook m’n broer hield het niet meer droog… Het zijn de kleine dingen in het leven die je doen beseffen hoeveel geluk we eigenlijk hebben om deze luxe te mogen meemaken en dat lang niet alles vanzelfsprekend is.

InterContinental Bali
Een teken van appreciatie door de mensen achter InsideFlyer

De suite was meer dan 100 vierkante meter groot en héél ruim ingedeeld, want vanaf de inkom kon je zo doorlopen richting de eettafel. Aan de linkse kant was de minibar voorzien waar van alles in stond, maar aangezien we het hele weekend toegang hadden tot de club lounge, was de minibar een beetje overbodig.

Deze diashow vereist JavaScript.

Vanaf de eettafel kon je links verder de hoek om en stond de zithoek met een gigantische TV.

Deze diashow vereist JavaScript.

Als je daarna dan weer een deur door liep, dan kwam je terecht in de slaapkamer met een zee van ruimte! Een enorm kingsize bed met aan het voeteneind een super zacht tapijt op de grond, alleen de open haard ontbrak nog en je zou zo in een romantische bui raken. In de hoek van de slaapkamer stond nog een bureau om aan te werken met daarnaast een bank.

Deze diashow vereist JavaScript.

Ook de slaapkamer was voorzien van een grote flatscreen TV…

InterContinental Bali
Gigantisch TV meubel in de slaapkamer

Met daarnaast de ingang van de badkamer en dressing. In de badkamer vond ik nog een verrassing in de vorm van een jacuzzi! Nog een afzonderlijk toilet en bidet en een grote regendouche waar je makkelijk een feestje in kon houden.

Deze diashow vereist JavaScript.

Aan de buitenkant van de suite waren er 2 grote terrassen, allebei voorzien van het nodige zitmeubilair en tafels.

InterContinental Bali
Comfortabel zitmeubilair op het terras
InterContinental Bali
Het tweede terras aan de slaapkamer
InterContinental Bali
Ook ’s avonds was het hier goed vertoeven met geluid van de Indische Oceaan op de achtergrond…

Het uitzicht was prima, ik keek uit op de club pool die enkel toegankelijk was voor mensen die in het club gedeelte van het hotel verbleven.

InterContinental Bali
Maar een paar stappen nodig…

Ik hoefde letterlijk maar van m’n terras af te stappen en ik zat op het terras van de club pool waar vanaf 16u30 tot 19u30 vanalles geserveerd werd, heerlijke luxe! Want tijdens deze 3 uur waren alle cocktails en alcohol inbegrepen…

InterContinental Bali
Mango Daiquiri van de bar aan de club pool
InterContinental Bali
Zij hadden het ook prima naar hun zin
InterContinental Bali
Een lounge bed aan de club pool
InterContinental Bali
Zonsondergang aan de club pool

Voor degenen die op vakantie zijn en niet zonder internet zouden kunnen is er goed nieuws, in de kamer zelf bevond zich een wifi router waardoor het signaal ontzettend goed is en de snelheid van het internet perfect is. Ik kon zelfs zonder problemen Netflix streamen. De wifi is overal in de gebouwen van het hotel beschikbaar, behalve in de villa retreats van de spa die een stuk van het hoofdgebouw verwijderd liggen.

Club Lounge

Over de Club Lounge van het InterContinental Bali heb ik niks dan lof na dit verblijf, want je wordt er elke keer hartelijk ontvangen. De deuren worden telkens voor je open gehouden, al het personeel is er wederom supervriendelijk en zorgen ervoor dat je niks tekort komt.

InterContinental Bali
Ontzettend hoog plafond in de club lounge

’s Morgens kan je ontbijten in de Club Lounge, dit kan zowel binnen waar de airco draait als buiten op het terras van de lounge. Binnen staat er een ontbijtbuffet voor je klaar en daarnaast kan je ook nog eens à la carte bestellen. De keuze van het buffet is ontzettend ruim en je zal er niks tekort komen.

InterContinental Bali
Ook op het terras kon je terecht voor ontbijt ’s morgens

Er staan verschillende soorten gerookte vis, een assortiment aan kazen, ontbijtgranen, diverse soorten vers fruit, vers gebakken brood, noem maar op… Behalve het eten zijn er allerlei soorten vers geperste sappen en is er een grote keuze aan koffie en thee.

Het personeel is er super, ze komen om de zoveel tijd bij je checken of nog alles naar wens is en of je eventueel nog behoefte hebt aan iets. Ze zijn altijd bereid om een praatje met je te maken.

InterContinental Bali
Tafel gedekt voor de lunch op de dag van aankomst

Ook voor de lunch kan je terecht in de Club Lounge, maar let er wel op dat dit niet is inbegrepen in de prijs van het verblijf. De kost hiervan zal je apart moeten betalen of op de rekening van je kamer laten zetten. Wij hebben er op de dag van aankomst tijdens de lunch gegeten en het eten was overheerlijk. Mijn ma had een gerecht met gerookte zalm, m’n broer had een grote salade en ikzelf had gekozen voor een club sandwich waarmee ik meer dan genoeg had gegeten.

InterContinental Bali
Overheerlijke club sandwich

Ik had het gevoel dat we in de gaten gehouden werden en op een gegeven moment was ineens al het personeel weg uit de club lounge, wat ik al raar vond. Een paar minuten later komen er 8 personeelsleden al klappend en zingend aangelopen met een verjaardagstaart! Dit heb ik nog nooit meegemaakt in een hotel, wat een leuke verrassing! De chocoladetaart is trouwens lekker, maar blijkt me teveel om volledig op te krijgen na de lunch.

InterContinental Bali
Happy 40th birthday!

Spa Uluwatu

Het InterContinental Bali hotel heeft een gerenommeerde spa en beauty center op het domein van het hotel. De meeste van de behandelingen zullen gebeuren in de spa zelf, maar je kan bijvoorbeeld ook kiezen voor een massage op het strand. Of indien je nog luxueuzer verwend wil worden, dan kan je ook terecht voor behandelingen in de zogenaamde villa retreats die iets verder van het hoofdgebouw zijn afgelegen.

InterContinental Bali
Spa Uluwatu, een echte aanrader!

Ik had als verrassing voor mijn mama een hot stone behandeling geboekt op de dag van aankomst. Er zijn behalve de hot stone massage talloze opties om uit te kiezen, het aanbod is zo groot dat je best even de tijd neemt om alles door te nemen en uit te zoeken wat je precies wil. Maar 1 grote tip, zorg dat je op voorhand een reservatie maakt!

InterContinental Bali
Welkomstdrankje tijdens het wachten

Wij hebben tijdens ons verblijf genoeg teleurgestelde mensen zien terugkomen van de spa omdat er geen plaats meer was. De hot stone massage had ik op voorhand via de site van het InterContinental Bali geregeld en nadien via e-mail bevestigd. Tijdens de check in hebben we de rest van de behandelingen vastgelegd, wij hadden geluk dat er nog plek was op de tijdstippen die we hadden uitgekozen.

InterContinental Bali
Uitgebreide keuze qua behandelingen

Ik heb mezelf getrakteerd op een 4 uur durende behandeling, genaamd Sea Of Love, de volgende ochtend om 9u in één van de villa retreats. Mijn mama opteerde voor een reflexologie behandeling, gevolgd door een mani- en pedicure. Mijn jongere broer koos voor een Balinese massage op het strand.

De volgende ochtend meldde ik me aan de receptie met de mededeling dat ik een afspraak had voor de spa en ze stuurden meteen iemand om me op te pikken met een buggy. Want “zo ver” stappen met dit weer zat er niet in en een vijftal minuten later werd ik afgezet aan de villa waar ik hartelijk werd verwelkomd. Ik kreeg meteen een welkomstdrankje en er werd me gevraagd een soort gezondheidsverklaring te ondertekenen waarin ik moest aangeven of ik eventuele chronische aandoeningen had of momenteel enige blessures had (ja zere benen van de beklimming van Mount Agung!).

InterContinental Bali
Welke olie kies je voor de behandeling?

Ik werd voorgesteld aan de therapeute die mij 4 uur onder handen zou gaan nemen die dag, ze heette Tari en werkte al meer dan 20 jaar in het InterContinental Bali hotel als therapeute in deze spa. Het was dezelfde dame die de dag voordien mijn mama had behandeld met de hot stone massage.

InterContinental Bali
Helemaal klaar voor de verwennerij!
InterContinental Bali
Sloffen voor smurfen…
InterContinental Bali
Een bad met bloemen en vruchten…

Ik zal jullie alle details van m’n spa verwennerij besparen maar die 4 uur vlogen voorbij, ik kwam als een gaar konijn uit de spa, helemaal Zen en ontspannen…

InterContinental Bali
Helemaal groggy na de eerste 2 uur van de behandeling

Sunset Restaurant & Bar

Er zijn in het hotel verschillende restaurants waar je terecht kan voor avondeten, met allemaal verschillende keukens:

 • Ko (Japans restaurant)
 • Jimbaran Gardens
 • Bella Cucina (Italiaans restaurant)
 • Taman Gita Terrace
 • Sunset Bar & Grill

Voor meer informatie en details betreffende alle aanwezige restaurants op het grote domein van dit hotel, verwijs ik je graag door naar deze pagina van het hotel waar je alles tot in de puntjes kan lezen.

InterContinental Bali
Vanaf onze kamer was het een kleine 10 minuten wandelen…

Op de avond van m’n verjaardag kozen we ervoor om te gaan dineren in het Sunset Restaurant wat gelegen is op het strand aan de baai van Jimbaran Bay en je een uitzicht geeft over de Indische Oceaan. Het is ontzettend sfeervol ingericht qua verlichting en het mooie is dat ze het hele strand niet hebben volgepropt met tafels en stoelen. Er is genoeg ruimte voorzien tussen de verschillende tafels zodat je niet het gevoel krijgt dat je bij je buren op schoot zit of dat mensen bij wijze van spreken het eten uit je bord kunnen kijken.

InterContinental Bali
Ontzettende fraaie omgeving
InterContinental Bali
De bar

Het mooie is dat als je verblijft in één van de club kamers, met de daarbij horende voordelen, dan geldt het happy hour ook in dit restaurant. Dus alles wat je er qua cocktails of alcohol besteld tussen 16u30 en 19u30 zal niet worden aangerekend!

InterContinental Bali
Mojito!

Wij waren er net voor het aflopen van het happy hour, maar ze waren zo vriendelijk om het niet op de rekening te zetten. Zowel de Mango Daiquiri als de Mojito zijn aanraders en ze zijn zeker niet zuinig met de alcohol in de cocktails.

InterContinental Bali

De menukaart is simpel, maar de gerechten die we hebben geproefd waren heerlijk en de prijzen waren schappelijk in vergelijking met een aantal van de andere restaurants van het hotel.

InterContinental Bali
Verschillende voorgerechten
InterContinental Bali
Seafood Mixed Grill

Het is een hele fijne plek om te vertoeven en de bar is er ’s avonds tot 22u30 geopend. De sfeerverlichting, de inrichting en het uitzicht op de oceaan… alle elementen zijn aanwezig om je prettig te voelen!

InterContinental Bali
Is hier nog commentaar bij nodig?

Conclusie

Mijn voorlopige conclusie is dat ik meteen weer terug wil naar het InterContinental Bali hotel! Jammer genoeg zijn de club kamers en suites redelijk prijzig, dus het zal iets voor volgend jaar zijn en dan hoop ik weer gebruik te maken van de InterContinental Ambassador voucher.

De luxe van de kamers, de vriendelijkheid van het personeel, de keuze qua restaurants, de Uluwatu Spa, de erkenning voor IHG elite members, de manier waarop ik onthaald werd, ga zo maar door… Ik heb alleen maar lof voor dit hotel en ik durf te zeggen dat dit het beste InterContinental hotel is waar ik al ooit heb verbleven!

Overzicht

Voordelen

rustig gelegen
erkenning voor IHG elite members
gegarandeerde suite upgrade als IHG Ambassador
club lounge

Nadelen

vroege sluitingsuur van de bar

Service

Locatie

Kamer

Eigenschappen

Waarde

Algemene Waardering

Conclusie

Het InterContinental Bali hotel is een vijfsterren hotel wat zijn 5 sterren écht waard is! Als je de kans en het geld hebt om hier een weekend in een club kamer te vertoeven, zeker doen!

4.9

Reacties

 1. SvnKngs zegt

  Ha Lionell,
  geweldige review weer, knap hoe je je enthousiasme over weet te brengen. Ik heb het met veel plezier gelezen en kijk uit naar de volgende! Het IC Bali staat bij deze genoteerd… 😉

  • Lionell Jansen Lionell Jansen zegt

   Bedankt voor je reactie Sven! Ik ga proberen om de rest van de foto’s ook nog ergens online te krijgen, zodat jullie een impressie krijgen van hoe groot en uitgebreid dit hotel is.

 2. Alias zegt

  Lionell, je hebt een topstuk geschreven. Hoe je over je ouders spreekt, daar klinkt grote waardering in door. En je schrijft zo op persoonlijke toon, dat maakt het geheel anders dan een droog roggebroodverhaal.
  Ben al meerdere malen in Indonesië geweest waaronder een paar keer op Bali maar’t begint me nu toch wat te jeuken, zo’n “kamer” wil ook. En die massages, hou op. ’t Zijn kleine, tengere meisjes maar’n kracht dat ze in de armpjes hebben. Je zou ze toch…
  Ik zie dat de chauffeur ting ting jahe in het rechter busje in de traveller heeft zitten.
  Ook nog kretek sigaretten gerookt?

  • Lionell Jansen Lionell Jansen zegt

   Hi Alias, bedankt voor je reactie, fijn om te lezen dat m’n schrijfsels geapprecieerd worden!
   Het is niet normaal hoe die kleine tengere vrouwtjes je kunnen behandelen als je op die massagetafel ligt… De kracht die ze in hun handen hebben.
   Goed gespot, zelf ben ik niet zo’n snoeper, maar heb wel gemberthee gekocht ter plaatse, heerlijk om te drinken.
   Behalve m’n eigen sigaretten heb ik me niet aan de kretek gewaagd, ik krijg er meestal zo’n koppijn van.

 3. Ron zegt

  Leuk verslag maar mis hier toch wel in dat het IC achteruit gegaan is in de afgelopen jaren. Door het stijgend aantal gasten vanuit Rusland en China verliest het zijn exclusiviteit. Bv dat strandstoelen worden gereserveerd door er handdoeken op te leggen past niet bij dit hotel. Tevens zijn de prijzen er te hoog. Wat wel een absolute aanrader is om het strand op te lopen naar links en daar heerlijk te eten en genieten van vers klaargemaakte vis, garnalen etc. Locatie is zonder meer heel mooi.

  • Lionell Jansen Lionell Jansen zegt

   Hi Ron, bedankt voor je reactie! Voor mij was het de eerste keer dat ik hier verbleef in het IC hotel en het was er absoluut niet druk. Ik ben overdag een paar keer bij het strand gaan kijken, maar dat lag er maar verlaten bij. In het club gedeelte waar wij verbleven had je zonder problemen plaats. Tijdens m’n verblijf viel het aantal Russen eigenlijk mee, er zat 1 stel in het club gedeelte, voor de rest veel Amerikanen en Japanners tegen gekomen. Als je de totale rekening bekijkt voor het weekend dat ik er heb verbleven is het zeker niet goedkoop, maar je krijgt er wel wat voor terug vind ik persoonlijk.

   Je kan op de stranden héél lekker eten, wij hebben 1 avond aan de andere kant van de baai gegeten en dat is seafood om je vingers bij af te likken en nog betaalbaar ook. Wanneer heb jij in het IC Bali verbleven? Ik ben wel benieuwd naar je ervaringen daar.

   Groeten,
   Lionell

 4. FlyingIvo zegt

  Mooie longread! Je andere reviews waren ook mooi! Ik kijk uit naar de Etihad appartement review!

  • Lionell Jansen Lionell Jansen zegt

   Bedankt Ivo! De rest van de reviews komt er ook aan, ik ben achterstand aan het inhalen, de volgende die er deze aan komt is die van Thai Airways in economy. Etihad First Apartment zal nog eventje op zich laten wachten 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *